În loc de urare, bijuterii cu cristale

pietre

E Sfântul Andrei și sărbătorile de iarnă au început să se lege că într-o salbă de pietre semiprețioase, fiecare cu importantă, farmecul și virtuțiile ei. În tradiția populară astăzi se pune grausorul pentru a se verifică bogăția anului 2018, dar și pentru colindători. În prima zi a Noului An ei se duc din casă în casă cu grâu verde pentru a demonstra că speranțele încolțesc numai dacă mintea și inima lucrează pentru înfăptuirea acestei minuni.

Astazi le facem daruri celor dragi care poartă numele eroului civilizator care ne-a creștinat. Bine ar fi că în loc de urarea comică (nu știu cine a inventat-o, dar apare tot mai des pe rețelele de socializare și mă face să rad cu lacrimi) „Să ne trăiești cu numele!”, mai bine le oferim bijuterii cu cristale probe de frumusețe absolută și protecție eficientă asupra trupului, rațiunii și sufletului.

Zeci de cristale de toate formele și culorile, pentru toate zodiile și personalitățile așteaptă să fie utile și să schimbe în bine starea de spirit a sarbatoritilor din orice perioada a anului, dar bijuteriile cu cristale oferite în perioada de iarnă au capacitatea de a-i lega sufletește pentru întreagă viață pe cel care le oferă de cel care le primeste.

Exista și multe superstiții legate de cristale. Dacă într-o familie sunt mai multe fete și ele vor să afle care se căsătorește prima (că nu mai este că în trecut să se respecte ordinea, iar cea mare să nu-i dea voie celei mici să i-o ia înainte) mama le face turte pe vatra sau plăcinte și într-una din ele pune un cristal de acvamarin (piatră apelor, fiindcă față care se va căsători va fi călătoare că apă, va pleca din casă). Norocoasă în bucată căreia este găsit cristalul se va mărită prima.

În noaptea de Bobotează se pune un șirag de mărgele de ametist sub pernă și îți visezi ursitul. Dacă iubești o față frumoasă, dar capricioasă, dăruiește-i mărgele din ametist în perioada magică a sărbătorilor de iarnă și se va imblanzi. Cristalele îi vor transformă inima pe deplin. Vei fi surprins să vezi cum egoismul, furia, instabilitatea emoțională dispar din viață ei și devine un tezaur de calități, iar ție nu-ți rămâne decât să oficializezi relația și să ai o partenera fidelă pentru toată viata.

Exista cristale care înlătura fobiile și asigura protecție de pericole și energii negative. Bijuteriile din pietre semiprețioase sunt elegante, frumoase și binefăcătoare, de aceea reprezintă oaze de bucurie și daruri ieșite din comun. Dulciurile nu fac bine și le poți dărui în tot timpul anului, îmbrăcăminte oferă toată lumea, cosmetice la fel, dar bijuterii cristale doar visătorii și cei care iubesc cu adevarat.

Hai, fii romanticul care îi pune la gât frumusețea și vindecarea, așa cum personajul eminescian prefăcea Luna sau Pământul într-o mărgea pe care i-o punea iubitei la gat!

În prag de iarnă, toarce cele mai alese sentimente și pune-le la gâtul și la mâinile celor dragi! Încălzește-i cu cristale magice și cu dovezi de iubire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p