Maşina pe care nu am avut-o niciodată, dar pe care, ca orice om care se respectă, am condus-o.
Menţionez de la bun început că nu am carnet. Dacă mă întrebaţi de ce, nu ştiu ce să vă spun exact. Deşi călătoresc destul de mult, nu am avut niciun moment sentimentul că fără carnet nu m-aş descurca şi nici nu am crezut vreodată că urmează să am nevoie de el şi în cariera mea. Destinul meu de taximetrist nu există). Din contră, mi se pare mult mai plăcut să fie altcineva la volan iar tu să te bucuri întru totul de drum. Plus că marele avantaj de a nu fi şofer îl ai la momentul când în faţa ta stă o bere rece, gata să fie devorată)
Revenind un pic la Dacie şi amintirile legate de ea. Pentru mine, Dacia este ca şi prima fată, ceva nu voi putea uita niciodată. Primul demaraj, prima accelerare, chinul de a nimeri treapta corectă cu schimbătorul, zgâlţâielile de pe drumul de ţară şi apoi finalul primului meu drum cu o maşină parcă făcută pentru a fi prima ta iubire, bineînţeles cu şoferul lângă mine ţipând să îi las maşina întreaga că ea este cea care îi aduce bani în casă)) Sau cu calcule făcute la zi cu tot ce trebuie investit în ea, de la rafturi auto Dacia de la Storevan până la a o transforma într-un veritabil atelier de 4 roți.
Ca brand, Dacia este probabil cel mai de succes brand românesc. Care a reuşit să se impună şi pe vremea comunismului, dar care s-a adaptat foarte bine şi rigorilor unei sistem modern. Drept dovadă că au fost preluaţi de Renault, care a reuşit în ultimii ani să creeze din Dacia un fenomen social. La noi era de aşteptat, dar, cu totul şi cu totul surprinzător, Dacia a reuşit să cucerească şi Europa.
Şi astfel, Dacia rămâne în continuare cea mai tranzacţionată maşină de pe siteurile cu anunturi auto din Romania, indiferent că vorbim de deja antica 1310, fie de modelele noi de Dacia, dintre care Logan este în top. Și indiferent câte mașini vei vedea pe stradă, cel puțin 1 din 3 va fi o Dacia.