Imaginea zilei–Ucraina, ziua 27

Războiul din Ucraina ne oferă, în fiecare zi, imaginea hâdă, răspândind moarte, durere, suferință, a unui conflict armat atât de absurd încât nu te poate lăsa indiferent orice ai face, oriunde ai fi.  Voi încerca, în fiecare zi, să vă aduc aici cele mai impresionante imagini ale acestui război, pe care nu îl vom putea uita și nu avem voie să îl uităm.

Foto 1: O bătrână plângând, în spatele ei totul fiind ruină. Oare unde să mai găsești puterea să mergi mai departe, să cauți o urmă de speranță, după ce ai trecut prin cel puțin un război mondial, foamete, crize după crize și sperai ca măcar bătrânețea să nu îți mai fie distrusă? Imaginea aceasta, postată pe contul oficial de Twitter al președintelui Zelenski, are și un mesaje:

„Luptăm împotriva uneia dintre cele mai mari armate din lume pentru salvarea noastră. Împotriva rachetelor, bombelor și artileriei cu reacție, ocupanților care împușcă refugiați pe drumuri, ucid civili, ard zone rezidențiale. Acesta este cel mai rău război din Europa de la al Doilea Război Mondial„

photo_2022-03-21_16-33-21

Foto 2: Borys Romanchenko, 95 de ani, supraviețuitor al lagărelor de concentrare de la Buchenwald și Dora – Mittelbau, din Germania, a fost ucis în apartamentul său de o rachetă trasă de trupele ruse, venite, după cum spune Putin, să „denazifice„ Ucraina.

photo_2022-03-21_15-47-52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *