Idei de afaceri: carnea românească și minunile ce ies din ea

m tot scris pe aici despre faptul că, într-o țară în care ați găsi un loc de muncă a devenit cu adevărat o corvoadă, pentru unii așteptarea durând și ani de zile, o soluție poate să fie reconversia profesională sau startup-ul unui business personal. Da, știu că pentru foarte mulți, ideea unei afaceri reprezintă un risc, pe care unii oameni nu își pot permite să îl aibă.

Dar, spre deosebire de începuturile anilor 90, acum lucrurile stau cu totul altfel. Acum ai la dispoziție un ajutor extrem de important, reprezentat de fondurile europene. Ai șansa să îți gândești bine proiectul de business și, dacă tu consideri că ai nevoie de ajutor, să beneficiezi de suportul unor oameni special pregătiți pentru a pune pe hârtie un plan de afacere. Agricultura, zootehnia, produsele bio și nu numai, reprezintă o șansă pe care mulți o ratează, alegând să aștepte ajutorul din partea unui stat ce nu prea mai are cum să ajute.

image

Și ca să vedeți că nu vorbesc în van, astăzi vă prezint o idee de afacere care prinde din ce în ce mai mult la noi, dar care este la mare căutare și în Europa. Vorbim aici despre un business cu carne, cu produse tradiționale din carne, așa cum numai la noi, la români găsești. Și sunt, avem exemplu din zona Ardealului mai ales, producători care au înțeles acest lucru și și-au creat propriu lor sistem de producție și de desfacere a produselor finite. Asta și cu ajutorul celor de la Maxigel, de la care poți obține produse de calitate și cu preșuri fără competiție: feliator mezeluri, vitrină frigorifica verticala sau masini de tocat carne.

Bucătăria românească este recunoscută pe plan internațional pentru savoarea ei. Iar o mare parte din asta vine de la mâncărurile cu carne. De la sarmale, la mici, la afumături, la perișoare. De la salamul săsesc până la șunca care este o binecuvântare peste iarnă. Ar fi chiar păcat să nu acordăm o mai mare șansă afacerilor din această zonă, să nu reușim să ne salvăm tradițiile și bunătățile cu care am fost învățați de mici copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *