Idee de business

Cred că fiecare dintre noi a încercat sau încearcă să se gândească la o modalitate prin care să crească veniturile familiei, prin care să reuşească să supravieţuiască unor vremuri grele şi în care singura şansă este să te bazezi pe tine şi nu pe altcineva. Citeam la un moment dat un studiu cum că în ţările europene, al doilea job a devenit o necesitate pentru tot mai mulţi oameni care nu se mai pot întreţine doar dintr-un singur venit.

Nu ştiu cum stăm noi la acest capitol, dar nu cred că excelăm foarte mult. Nu pare a fi în gena noastră ca şi popor să ne omorâm cu munca prea mult :)

Una din marile probleme ale României a fost tocmai faptul că în ultimii ani, mai ales în timpul guvernării Boc, a ucis din faşă zeci de mii de businessuri mici, de familie, care reprezentau un sprijin financiar pentru multe familii. Şi au făcut asta printr-o împovărare fiscală fără precedent, prin adevărate lovituri sub centură date celor care vroiau să îşi deschidă un business, care nu căutau să devină magnaţi, ci pur şi simplu încercau, prin intermediul unui IMM, să transforme o pasiune, un hobby în ceva care aduce şi nişte venituri.

Iar asta se resimte în nivelul de trai, în şomajul din ce în ce mai crescut, în lipsa unui mediu de afaceri performant. Poate tocmai aici aşteptările de la guvernul Ponta sunt foarte mari şi dezamăgirea creşte de la o zi la alta văzând că nimic nu pare a se schimba. Şi dacă ne uităm şi la ce se întâmplă cu tineretul care, ieşit de pe băncile şcolii, intră direct într-un şomaj permanent, trebuie să dea de gândit şi să pună autorităţile la treabă.

Revenind un pic la ideea de business, ea mi-a venit într-un moment în care, vorbind cu unii oameni, am observat că toată lumea se gândeşte la afaceri de producţie şi mai puţin la o altă parte, la fel de importantă, stocarea şi transportul. Iar lucrul acesta se vede cel mai bine în agricultură, unde în anii în care avem culturi record, nu avem unde să le stocăm, pentru că nu există suficiente silozuri.

depozitindustrial

Aşadar, m-am apucat un pic de documentare. Ce presupune un depozit, care sunt normele legale ce trebuiesc îndeplinite, care sunt costurile minimale de începere a businessului şi care este perioada în care totul se amortizează şi poţi începe să spui că intri pe câştig. Iar cu ajutorul celor mai importanţi producători de rafturi metalice de calitate pentru depozite industriale, cred că pot spera că, alegând zona cea mai bună unde să poziţionez acest depozit şi mai ales domeniul corect pentru depozitate, acest business poate fi un succes.

Pentru că de produs, se produc multe lucruri în România, însă nu toţi marii producători au şi un sistem de depozitare profesionist, care să le ofere posibilitatea de a stoca cât mai mult şi de a negocia cât mai bine la nivel de vânzare, nefiind puşi sub presiunea de a scăpa cât mai repede de produse.

Deşi, trebuie să recunosc, încă nu am renunţat de tot nici la visul numit agricultură.

3 thoughts on “Idee de business”

  1. Dar voi liberalii …unde erati atunci cand PSD-ul , ministrul PSD-ist a aruncat figura cu CASS pe chirii ? Sau atunci cand Liviu Voinea { cu care altminteri domn Crin se pupa in bot pana acum un an } a aruncat pe tapet figura cu plata de CAS pentru faptul ca-ti ti femeia acasa ? Liberalii au pacatuit ei in multe feluri de-a lungul anilor dar curve…n-au fost niciodata .Abia in aceasta ” coabitare ” in aceasta ” alianta ” s-au obisnuit si cu analu’ si cu oralu’ si am senzatia ca la place al dracului de mult experienta , altminteri ar trece in mortii ma-sii in opozitie ! 8)

  2. Referitor la postare : mai documenteaza-te frate ! Pai numai chiria sau IMPOZITUL PE SPATIU respectiv lasand deoaparte ” UTILITATILE ” sau ” COSTURILE DE PERSONAL ” te vor face sa ajungi sa maresti COST DE STOCARE si-n concluzie , sa dai FALIMENT in maxim un sezon .Deci daca ai inceput acest gen de afacere fiind TANAR SOMER ….singura solutie dupa ce vei ajunge FALIT vandut cu toba , ar fi STREANGUL ! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *