Hrană albine: un mic ajutor pentru aripi care se opresc doar când mor

De fiecare dată când întindem pe o felie de pâine crocantă mierea naturală și ne începem dimineața cu energie, ne gândim în treacăt la albinele care trudesc, fără încetare, pentru a aduna câteva picături de miere, nedezmințindu-se de rolul lor până când mor. În stup, există o ierarhie clar definită, iar activitatea albinelor seamănă cu un ropot fără sfârșit. Ele produc miere, dar favorizează și polenizarea încrucișată, în zborul lor scăpând polen pe alte flori. Zboară neîncetat deasupra acestora și se reîntorc în stup, servindu-și regina, uneori cu prețul ultimei picături de miere.

Pentru apicultori, albinele sunt nu doar o resursă valoroasă, ci și un simbol al unei rațiuni cunoscute doar de către acestea, de la ierarhia din stup, până la îndârjirea cu care fiecare picătură de miere este strânsă. Cum unele albine trăiesc doar 40 de zile, iar altele au nevoie de ajutor, hrana special creată pentru acestea este o cale excelentă de a spori cantitatea de miere produsă, dar și de a îmbunătăți viața pe care o duc. O albină lucrătoare are îndatoriri esențiale în stup, ceea ce o asemuiește cu mama oricărei familii, de la culesul nectarului și polenului, până la depozitare, prelucrare, hrănirea puietului, și până la curățarea stupului, viața ei este făcută doar din multă muncă.

Este munca albinelor însă lipsită de vreo rațiune și, implicit, de un sens pentru acestea? Știm ce înseamnă pentru corpul uman mierea și câte beneficii are, dar pentru „ochii” albinelor ce însemnătate capătă? Poate că nu este vorba doar despre „dansul legănat” și nici doar despre capacitatea de a stoca hărți cognitive, referitoare la rutele de parcurs, poate că-n spatele puterii lor de învățare, faptul că oferă oamenilor unul dintre cele mai sănătoase și benefice alimente este îndeajuns pentru a roboti atât, servind nu doar matca și stupul.

În orice caz, apropierea de un stup, îngrijirea albinelor, îi fac pe apicultori să se îndrăgostească de această sursă inepuizabilă de organizare și muncă, deși multe albine se sacrifică, cu adevărat, uneori pentru mai puțin de o lingură de miere de-a lungul întregii vieți. Astfel încât, dacă vă ocupați de albine, trebuie să știți că acum le puteți întinde o mână de ajutor, prin intermediul hranei specifice, calitative și cu o serie de beneficii extrem de importante pentru acestea.

A1

De exemplu, hrana proteică Ultra Bee conține proteine calitative și nu pune în pericol albinele, pentru că neavând în compoziție produse animale sau polen natural, nu favorizează răspândirea bolilor între acestora. Prin intermediul aminoacizilor, vitaminelor, lipidelor și mineralelor, familiile de albine cunosc o dezvoltare accelerată și sănătoasă. În funcție de momentul administrării, hrana proteică poate avea o serie de avantaje, precum: sporirea cantității de puiet, augmentarea stării de sănătate a familiei de albine, stimularea albinelor, creșterea producției de miere, fiind, în definitiv, o alternativă sigură de hrană când polenul natural nu este îndeajuns.

A2

Siropul cu lămâie pentru albine fără conținut de glucoză favorizează dezvoltarea familiei de albine și completarea ei, după ce unele dintre acestea mor. Albinele trebuie ajutate, mai ales că întreaga lor viață este dedicată, în mod exclusiv, învățării rolului pe care îl au, de la trântorii care fecundează matca ori ventilează stupul, și uneori nu au un sfârșit favorabil, până la albinele lucrătoare care, așa cum am văzut anterior, poartă responsabilitatea eficienței stupului. Apicultorii pot astfel să-și ajute albinele și sporind cantitatea de miere să o ducă spre oameni, știut fiind că aceasta nu se oprește doar la statutul de aliment, uneori ajutând la ameliorarea unor afecțiuni.

A3

Din componența stupului nu trebuie să uităm niciodată importanța covârșitoare pe care o au mătcile. Stimulând depunerea ouălor, turta Apiboost îl ajută pe apicultor să se îngrijească de viitoarele familii pe măsura necesităților pe care le are. La prețuri excelente, făcute cu extrem de multă grijă pentru albine, în tandem cu măreția muncii lor pentru bunăstarea oamenilor, astfel de produse sunt alegeri excelente pentru afacerea dumneavoastră. Este ca și cum, printr-o putere magică, putem întovărăși albinele în zborul lor fără întrerupere, când trec din floare-n flore, adunând cu atât de mult efort polen. Așa cum ne îngrijim copiii cu mâncare sănătoasă, suplimente necesare, devenim un părinte atent al familiilor de albine, intervenind în mod benefic, mai ales atunci când există anumite carențe. Să întindem o mână de ajutor acestor aripi care se zbat pentru noi, fără încetare, până în clipa în care mor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *