Hoțul nu sună niciodată de două ori…

Spre deosebire de poștașul din celebrul film, pe care toți cred că l-am urmărit cu sufletul la gură, ”Postașul sună întotdeauna de două ori” .

România încearcă să se modernizeze și, odată cu ea, și hoția și hoții încearcă să se adapteze vremurilor. S-au dus vremurile micilor șmenari, simpatici precum Patraulea sau Gogu din faimoasele serii Brigada diverse. Și cum viața e din ce în ce mai grea, sistăm, din păcate și la o creștere a infracțiunilor. Iar victime putem fi oriunde, atât pe stradă, cât și acasă.

Dacă pentru prima situație, nu putem face nimic altceva decât să fim cu ochii în patru, în cel de al doilea caz, avem la dispoziție mult mai multe posibilități de securitate. Ceea ce poate credeam că există doar în filme, azi ar trebui să reprezinte o soluție de protejare a locuinței și a celor dragi pentru oricare dintre noi. Monitorizarea GPS, sistemele de alarmă, alarmele wireless, toate acestea se pot dovedi extrem de utile și uneori pot face diferența dintre viață și moarte.

image

Cu atât mai mult cu cât, în ziua de azi, la noi, nu mai există frica de autorități, nu mai există teama de justiție. Avem atâtea exemple de hoți prinși, dați spre judecată și eliberați pe baza unor înțelegeri între ei și judecători. La fel cum nu mai există niciun secret că există o relație de fraternitate atât de puternică între polițiști, adică cei care ar trebui să aibă grijă de noi și infractori, adică cei de care ar trebui să fim protejați.

Nu cred că există un sentiment mai înfiorător decât acela de a ști că, în țara ta, ești singur împotriva tuturor. Și astfel poți ajunge la gesturi precum cel al regretatului aviator, Adrian Iovan, cel care a împușcat un hoț pe care l-a găsit, noaptea, în casa sa. Azi, lucrurile se pot face altfel, mai ales dacă ai șansa de a avea instalat în casă kitul de alarmă wireless, cel care îți poate oferi o protecție eficientă, o instalare simplă, o programare și mentenanță simplă, care să nu necesite cunoștințe de specialist. Și nu în ultimul rând, un raport de excepție între preț spre și calitatea echipamentelor.

Dar, dincolo de toate aceste inovații și tehnologii care ne pot face viața mai ușoară, nimic nu va avea o finalitate dacă nu reușim și să ne educăm în ceea ce privește protecția personală. Să învățăm să nu mai deschidem oricui ușile caselor noastre. Să știm să cerem legitimație de serviciu tuturor celor care vin și ne spun că sunt de la nu știu ce instituție.

Să avem pe apel rapid 112 ca să putem suna în orice moment simțim că viața noastră este în pericol. Și multe alte gesturi simple, dar care ne pot salva viața.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *