Hidrosablarea: ce este și la ce este utilă? (P)

Hidrosablarea sau curățarea cu apă, este o tehnică pentru curățarea suprafețelor interioare și exterioare. Aceasta se bazează în întregime pe forța pură a apei dintr-o sursă sub presiune pentru a obține efectul de curățare dorit pe suprafața respectivă. Abrazivii sau subtanțele toxice ori chimice, nu sunt utilizate de către sistemele de sablare cu apă.
Pot fi curățate diverse depuneri prin această tehnică, câteva dintre exemple sunt hidrosablarea vopselei, a depunerilor vegetale, rugină etc.

Un flux de apă puternic, în general de peste 10.000 psi, iese dintr-o mașină de sablare cu apă, care include o pompă de presiune și duze speciale. Această metodă de curățare poate necesita uneori incinte pentru a proteja zonele sau structurile adiacente de jetul apei, dar și de un colector sau un dispozitiv de captare a deșeurilor.
Curățarea cu apă este utilizată într-un număr tot mai mare de aplicații dominate anterior de tehnicile de sablare abrazive, de exemplu curățarea/hidrosablarea betonului a devenit o metodă mult mai căutată dar și mai sigură pentru suprafața materialului.

Câteva dintre utilitățile hidrosablării sunt:

1.    Hidrodemolarea: aceasta utilizează un jet de apă puternic pentru a îndepărta betonul. Este unul dintre cele mai exacte tipuri de demolare, limitând orice vibrații care ar putea deteriora structura existentă.

2.    Renovarea navelor: navele necesită un anumit nivel de întreținere pentru a-și prelungi durata de viață, pentru a-și păstra aspectul și pentru a trece toate inspecțiile. Jetul de apă poarte îndepărtă cu ușurință rugină, vopseaua veche, organismele marine și coroziunea, fără a afecta structura navei existente.

3.    Eliminarea bitumului: bitumul este o substanță durabilă care este folosită în mod obișnuit pentru pavaj și acoperișuri. Cu toate acestea, atunci când bitumul se poate lipi de orice și este extrem de dificil de îndepărtat. Hidrosablarea cu apă caldă permite o îndepărtare rapidă și precisă.

4.    Curățarea rezervoarelor: dacă rezervoarele industriale nu sunt întreținute corespunzător, este posibil să fie înlocuite mai devreme decât se aștepta. Acesta este un proces costisitor și laborios, care afectează atât componenta financiară cât și timpul vostru.

5.    Curățarea gumei de mestecat: guma de mestecat este extrem de inestetică pe podele, străzi etc. Pe lângă faptul că este atât de inestetică, aceasta este și foarte greu de îndepărtat. Atunci când sunt asociate jeturile de apă caldă cu presiunea unui aparat de sablare, gumele se pot desprinde rapid de pe orice suprafață, indiferent dacă este vorba de o suprafață rutieră sau pavaj.

6.    Curățarea țevilor industriale: utilizarea jeturilor de apă de înaltă presiune scade reziduurile și depozitările de bitum pentru o curățare consistentă,

7.    Eliminarea marcajelor rutiere: acesta este un serviciu care este mereu la mare căutare. Întreținerea regulată a marcajelor rutiere este importantă pentru a oferi șoferilor informațiile necesare pentru a lua decizii corecte, reducând șansele de accidente. Când încep să se estompeze, este important ca acestea să fie înlocuite cât mai curând posibil pentru a-și menține vizibilitatea. Jetul de apă la presiune înalță poate fi utilizat pentru a realiza acest lucru, îndepărtând eficient orice marcaj existent, astfel încât să poată fi aplicat un altul nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *