Avem guvern PDL cu Ludovic Orban premier

Iată că și marile emoții din jurul trecerii prin Parlament a guvernului Orban s-au spulberat. și, în mai puțin de o oră, Ludovic Orban și miniștri cabinetului său vor depune jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis. Vom discuta zilele ce vin și despre cum s-a creionat această majoritate care să susțină guvernul PNL PDL și cum va face ea ca viața acestui cabinet să fie una extrem de grea.

Dar, acum, trebuie să ne uităm la ceea ce va face Orban împreună cu al său guvern. Ca o predicție personală, adio orice șansă de anticipate. Orban și Iohannis vor încerca să țină guvernul cât mai mult, poate chiar până la alegerile parlamentare de anul viitor.

Vine o perioadă grea pentru liberali, care vor trebui să construiască bugetul pentru anul viitor, în timp ce vor cârpi ce se mai poate cârpi din bugetul pe anul acesta. Trebuie urgent o nominalizare pentru funcția de comisar european (nicio mare surpriză aici, probabil Siegfried Mureșan) și apoi trebuie să fie luate o serie de măsuri care să readucă echilibrul la nivel macro economic.

VIne iarna și nu îngheață doar apa. Vom vedea multe măsuri economice care vor zgândări din temelii societatea. Pentru PNL  PDL nu prea este timp de șampanie, posibil ca azi să fie o victorie iluzorie, care va fi decontată la alegerile de anul viitor.

PS: Luați lista miniștrilor din guvernul Orban – Iohannis și arătați-mi și mie un liberal 100%, din PNL-ul dinaintea fuziunii cu PDL. Practic, de ziua lui, Traian Băsescu a mai primit un guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *