Greentek – lumină eco

De mai bine de 1 an există la nivelul Uniunii Europene interdicția de a mai comercializa și utiliza becurile pe filament. Cum România este și ea parte a Uniunii Europene, logic ar fi să se întâmple fix același lucru și la noi.

Dar logic că nu e așa. În orice magazin te duci, mai ales în zonele rurale, vei găsi fără nicio problemă tradiționalele becuri românești de 100 wați, gata să fie puse să lumineze drumul românilor prin viață. Becuri care nu rezistă decât maxim un an de zile și care numai eco nu sunt.

Nu pot să nu mă întreb, de ce suntem noi, ca nație, atât de reticenți în a accepta unele schimbări, unele lucruri noi în viața noastră? Sunt multe situații și aspecte pe care Uniunea Europeană le reglementează la care noi cerem de fiecare dată o derogare de mulți, foarte mulți ani. Eu, unul, mă declar fascinat de ideea schimbării tradiționalului mod de a ilumina o locuință sau un oraș cu ceva modern. Fie că vorbim, de exemplu, pentru orașe, de folosirea panourilor solare, care ar aduce o economie incredibilă la buget., sau de înlocuirea tradiționalelor becuri din casă cu LEDuri.

image

Pe mine mă disperă la maxim în perioada asta factura la curent. Nu am reușit să înțeleg niciodată cum poți ajunge, având doar câteva becuri în casă, un televizor, un frigider și o mașină de spălat, să ai facturi și de 500 lei. Dacă asta se întâmplă la nivelul unui consumator casnic, imaginați-vă nivelul cheltuielilor unei primării pentru a asigura iluminatul unei localități. Și nu, nu îmi spuneți că o opțiune ar fi să rămânem pe întuneric. Am trăit acele vremuri, sunt o experiență pe care nu i-o doresc nimănui. Ca să nu mai vorbim de faptul că România este, cred, singura țară din Uniunea Europeană unde încă mia avem zone ce sunt în Evul Mediu, unde curentul electric încă nu a a ajuns și trăiesc la lumina lumânării.

Și atunci nu pot să nu mă întreb, de ce oare autoritățile nu vin cu niște proiecte pe fonduri europene pentru a schimba cu adevărat fața acestei țări? De ce, atunci când ai alături de tine o companie ce îți poate oferi soluții moderne, cum ar fi  iluminatul cu led, cu spoturi led, prin plafoniere și asta la niște prețuri acceptabile inclusiv pentru primării cu bugete mici, tu ca stat nu faci nimic pentru a îmbunătății viața cetățenilor tăi? Iar această companie despre care vă vorbesc este greentek.eu/ro.

Practic, nu există produs pe care să îl cauți și să nu îl găsești la ei. Recomand cu drag să faceți o schimbare î ceea ce privește sistemul de iluminat din casă. Din  multe motive, dar mai ales cele ce țin de o cultură eco pe care trebuie să ne-o dezvoltăm și noi. Și mai ales, din dorința de a face cu adevărat economie, una care se va simți de la primele facturi. 

Răspunsul nu poate fi decât unul: statul te preferă în întuneric, la propriu și la figurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p