„Golănașul„ Cioloș

Rare au fost figurile politice în politica românească care să se remarce decență, bun simț, discurs impecabil,oameni politici care să fascineze alegătorul prin caracter, onoare. De fapt, dacă stăm să îi numărăm, ne sunt suficiente degetele de la o mână.

I-am avut pe Ion Rațiu și pe Corneliu Coposu. Cât timp au fost în viață, Lorzii politicii românești au fost ținta atacurilor, ale glumelor cu parfum oriental tipice unui popor latin prin spirit, oriental prin ADN. După ce au plecat dintre noi au devenit modele și, odată cu dezvoltarea internetului nu e zi să nu vezi materiale cu ei.

Și toți țâncii știu pe de rost replica lui Rațiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.„

Înfrânt de servicii, Emil Constantinescu a fost, poate, cel mai decent și normal președinte pe care l-am avut în ultimii 26 de ani. Cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista mea, până acum, ar fi un Crin Antonescu. Deținătorul celui mai bun discurs din politica de la noi, singurul politician care putea cu adevărat să electrizeze alegătorii și ale cărui intervenții de la tribuna Parlamentului deveneau rapid adevărate lecții de discurs și elocință.

Cumva, toți cei menționați mai sus, au eșuat în politica de la noi. Deasupra lor s-au ridicat grobianismul, golăneala, scandalul, circul și panarama. Iar românii au votat cu ambele mâini personaje politice triste, gen Băsescu, Victor Viorel Ponta, Vadim, iar lista e atât de lungă…

dacian ciolos

Tocmai de aceea, numirea lui Cioloș ca premier în toamna anului trecut, a lăsat impresia că avem de-a face cu un nou nume bun de trecut pe lista oamenilor politici cu pedigree, oameni politici pe care să îți facă plăcere să îi vezi și să îi asculți. Dar aici e o greșeală pe care mi-o asum. Cioloș nu a fost om politic până de curând, ci doar prim ministrul tehnocrat al unui guvern de tranziție.

Haina politică a îmbrăcat-o Dacian Cioloș de puțin timp, și o face în dulcele stil clasic dâmbovițean. Mai cu o ironie, mai cu un atac direct, din astea, de pe stadion, care să atragă lumea. Numai că această haină de golănaș care se ia la bătaie cu toată lumea, nu prea îi prinde bine unui om molcom, serios, cu vorbă bună pentru oricine, cum este Cioloș.

E ca și când ai încerca să o îmbraci pe Udrea în straie monahale.

Așteptările tuturor de la Cioloș țin de un restart, refresh dat modului cum se face politică, dacă omul alege să intre în acest joc. Tocmai de aceea, strategia sa ar trebui să fie total opusă generației de politicieni din ultimii 26 de ani. Plus că, să fim serioși, într-o confruntare pe acest palier cu un Traian Băsescu în formă maximă și chiar și cu un Ponta care a deprins jocul acesta, Dacian Cioloș este o victimă sigură.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

2 thoughts on “„Golănașul„ Cioloș”

  1. ” Asteptarile tuturor de la Ciolos”….tu te auzi ce spui , citesti ceea ce tastezi ??? Ce dracu de asteptari sa mai aiva oamenii de la asta ca…s-a vazut arhisuficient pana acum ?!? Cea mai tare insa e aia cu…” sa o imbraci Elena Udrea in straie monahale ” , o viziune d’asta te poate face sa ai erectii de vis chiar si treaz luminat dac-ai fi desii cred ca mai toti o viseaza ….dezbracata cum a fatat-o ma-sa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *