Go Cioloș ! Sau cum PSD poate pierde alegerile parlamentare.

Ultimele zile au fost acaparate, cel puțin în spațiul comentatorilor politici, de două evenimente: votul Senatului în cazul lui Gabriel Oprea și discursul lui Dragnea din Parlament, de la „Ora Premierului„, discurs care l-a transformat pe acesta din urmă în ținta unui atac furibund în spațiul online.

Prea puțină lume a părut să vadă însă evenimentul principal al acestor zile: botezul politic al lui Cioloș. Spațiul online, dar nu numai el, ci și zidurile din București, s-au umplut de chipul luminos al noului salvator al României.

ciolos

Au apărut tricouri cu mesajul #GoCioloș care se dau ca pâinea caldă. Lumea s-a mobilizat și participăla evenimente cu acest hasthag. Discursul lui Cioloș din Parlament, mai ales citatul cu referire la patriotism, au strâns zeci de mii de likeuri și shares. Pe același trend s-au situat și comentarii în genul celui scris de Moise Guran, „Go Ciolo„, care, singur, a strâns peste 20.000 de likeuri. Ce se întâmplă de avem această efervescență. Păi să ne uităm un pic la context:

Ce a vrut PSD și ce a ieșit din chemarea lui Cioloș în Parlament?

Momentul aducerii lui Cioloș să dea socoteală Parlamentului ar fi trebuit să fie o victorie de imagine pentru Dragnea & Co. Era momentul prielnic să arate ei lumii ce nenorociți sunt tehnocrații, cât de rău face Cioloș României, cum e el vândut agenturilor străine și din astea. Numai că lucrurile au ieșit exact pe dos.

Cu un discurs jenant al lui Dragnea, cu un Cioloș extrem de combativ și de la obiect, victoria PSD și startul neoficial al campaniei pentru ei s-au transformat înt-un eșec lamentabil. Peste toate astea au tronat imaginile cu Victor Ponta și mai pe seară Gabriel Oprea. Suntem la doar o lună de comemorarea unui an de la comemorarea tragediilor Gigina și Colectiv. Și fix aceleași două personaje extrem de detestate la acel moment, sunt în reflector și azi. A fost picătura care a declanșat din nou nebunia.

Online-ul distruge PSD.

Este cât se poate de clar. PSD și online, Facebook, nu au nicio șansă de reconciliere. Iar ceea ce se întâmplă în aceste zile este dovada vie că pesediștii nu au cum să stea liniștiți și să creadă că vor câștiga alegerile la pas. Oricât ar încerca ei să pune eticheta de „vânduți lui Soroș„ șamd, cei din PSD conștientizează de fapt, iarăși, că sunt din nou nepregătiți în fața unui tsunami social media care i-ar putea lovi din nou în decembrie. A nu se înțelege că celelalte partide ar sta mai bine. Deloc. Scârba și furia față de tot ceea ce face această clasă politică sunt egal distribuite. Dar peste toate acestea, de câteva zile, se ridică chipul unui nou salvator. Al unei noi speranțe.

Ce va face Cioloș cu această infuzie incredibilă de speranță în el?

În tot acest an de când este la conducerea Guvernului, Cioloș a fost destul de menajat. Simpatizat, nu adulat. Respectat, nu neapărat crezut mereu. Apreciat pentru ceea ce încearcă să facă, nu criticat și pentru gafele destul de dese. De 2 zile, totul s-a schimbat. Este momentul lui totul sau nimic pentru actualui premier. Va ști el să se suie pe valul de încredere publică și să devină principalul adversar al PSD în această campanie?

Va merge el tot pe ideea omului care a venit să facă o treabă și apoi își vede de ale lui, împăcat cu gândul că a făcut tot ceea ce putea să facă? Va accepta oferta PNL și se va duce în partid, crescând exponențial șansele liberalilor de a da viitorul prim ministru?

Multe întrebări. Multe necunoscute. Care în mod sigur îl macină la acest moment și pe cel mai iubit român al toamnei. Conștient și el, probabil, că pe cât de ușor au trecut românii de la indiferență la adulație, la fel de repede ar putea trece de la „Cioloș, te iubim„ la „Cioloș, capul tău îl vrem!„

Articol publicat pe Știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *