Gadgeturi, de toate pentru toți

Nu are cum să mai existe viaţă după Iphone. Şi nici dincolo de el. Probabil că doar fanii Samsung ar veni cu o contra opinie, dar nici ei nu cred că ar avea cum să nege impactul incredibil adus de invenţia lui Jobs asupra vieţii noastre. Nu degeaba Jobs a fost şi va rămâne cel mai mare vizionar al ultimului secol.

Eu mă număr printre cei care nu au şi nici nu par tentaţi de a avea un Iphone. Motivul este cât se poate de simplu: la acest moment, nu am nevoie de un astfel de gadget, consider că sunt destul de ok şi cu ceea ce am acum la nivel de gadgeturi: laptop, tabletă, kindle, telefon cu net pe el. Practic, conectivitate peste tot.

Alegerea mea va fi mereu aceeași: decât să dau banii pe un telefon care, orice i-ai face, tot un telefon rămâne, prefer să merg la cei de la ABD Computer. De ce? Păi, în primul rând, pentru că la ei găsesc o ofertă imbatabilă de calculatoare second hand, configurații bune. Tot la ei găsesc și orice fel de componente calculatoare ieftine, o raritate în ziua de azi.

Dacă este să ne uităm un pic în urmă, telefoanele mobile au ajuns la un nivel de dezvoltare incredibil, de neimaginat, pentru unii dintre noi, în momentul în care ţineam în mână primul Nokia 1100. Nu degeaba am ajuns să spunem că un telefon “smart” a ajuns să fie mai deştept decât mulţi dintre posesorii săi.

Pentru mine, cel mai bun telefon din viaţa mea a fost un Nokia 3210, la care mă ţinea bateria o săptămână întreagă. Era tot ce îmi puteam dori. Ca şi o comparaţie, telefonul pe care îl am acum, unul deştept, nu mă ţine mai mult de o zi, maxim o zi şi jumătate. Da, e adevărat, şi solicitarea este la un alt nivel.

image

Mai există şi o altă perspectivă asupra utilizării smartphone-urilor. Mă refer aici la utilizarea acestor dispozitive de către tineri şi chiar de către sugari, ca să fiu puţin ironic. Nu prea înţeleg de ce ar fi nevoie ca un copil de 9 sau 10 ani să fie văzut în public cu cele mai moderne terminale, fie că vorbim de Iphone, de Samsung sau alte mărci celebre. Nu trăim chiar cele mai sigure vremuri, iar a pune un astfel de produs în mâna unui copil e ca şi cum l-ai transforma într-o ţintă mişcătoare.

Dacă vorbim de inteligenţa telefoanelor, la acest capitol, Iphone este regele. E ceea ce este Kindle pentru ebook readere, nu există concurență reală. Ai practic tot ce îţi poţi dori de la tehnologie, într-o carcasă subţire şi, să nu negăm asta, destul de sensibilă. Pentru că, dacă este să fie ceva ce nu îmi place deloc la Iphone, este sensibilitatea acestuia la şocuri. Cunosc multe exemple de la prieteni care practic, de la o singur şoc suferit de telefonul lor, s-au trezit în situaţia de a fi nevoiţi să dea foarte mulţi bani pe reparaţia produsului, bani de care s-ar fi putut bucura de un alt smartphone, părerea mea.

One thought on “Gadgeturi, de toate pentru toți”

Leave a Reply

Your email address will not be published.