Funerar TV

Se pare că anul acesta, mai mult ca oricând, necrofilii din televiziunile de la noi au motive de bucurie. Trăim vremuri în care avem cel puţin un mort celebru pe săptămână. Ce poate fi mai frumos pentru nişte televiziuni lipsite de calitate şi conţinut, care pot astfel să îşi justifice existenţa şi să plătească salariile aşa ziselor moderatoare. Orice alt eveniment din viaţa ţării încetează, politica dispare, problemele sociale amuţesc, până şi vedetele de carton din şoubiz se evaporă, lăsând loc unui parastas naţional, dus cu măiestrie la nivelul de isterie naţională de expertele în morţi din televiziuni.

Le spuneam unor prieteni, mai în glumă, mai în serios, că dacă nu aş fi avut o anumită sensibilitate faţă de subiect, aş fi deschis un post tv care să se numească “Funerar TV” şi care să le ofere românilor posibilitatea de a fi prezenţi la absolut orice înmormântare. OTV ar fi fost istorie, aş fi dominat piaţa media de la noi la nesfârşit. Dacă îl mai luam şi pe Condurăţeanu lângă mine…

Mie, unul, îmi este greu să înţeleg apetenţa românilor spre un eveniment atât de intim din viaţa cuiva. Pentru că moartea, ca şi naşterea, se trăiesc în singurătatea sufletului tău. Chiar dacă ai avea lângă tine mii de oameni, tu tot singur eşti în acel moment. La români, moartea şi înmormântarea au ajuns să fie cu adevărat spectacole de circ televizate.

Avem cele mai recente exemple la despărţirea de Sergiu Nicolaescu, unde lumea a ajuns să huiduie cortegiul funerar, sau odată cu moartea celei ce se pare că a fost o mare personalitate, după timpul acordat de televiziuni, mamă a fraţilor Becali. De ieri, avem din nou mort proaspăt la TV. Şi nu unul oarecare, ci un personaj care este dotat cu tot ce se poate pentru a face rating: bogat, o moarte violentă, prieteni în toate sferele sociale şi politice. Ce să mai vorbim, e un mort de vis.

breaking-news-accident-300x193

Nu mai contează că a murit ca ultimul idiot, depăşind o coloană întreagă de maşini, la o trecere d cale ferată, ca şi cum ăia ar fi stat acolo, aşa, de amuzament, nu pentru că din lateral venea un monstru de câteva sute de tone, cu o viteză de peste 100 km. Imediat s-u activat bocitoarele pe tv: “tot Ştefăneştiul este în doliu” “A fost un om cum nu ai să mai întâlneşti vreodată” sau “Adi minune nu se mai poate opri din plâns de când a aflat de moartea naşului său”.

Va urma, bineînţeles, tradiţionalul pelerinaj cu acesorii flori sau lumânări sau cine ştie ce altceva, pentru ca, în buna tradiţie românească, în ziua înmormântării să se facă nişte breaking news-uri d toată frumuseţea, aşa, ca pentru un mort ce a avut grijă de televiziuni la ultimul său drum. Şi uite aşa, după ce prima sapă de pământ va cădea peste trupul celui decedat, încet, încet, societatea îşi va reveni. Ne vom aduce aminte de Băsescu, de Ponta, de Steaua, de Becali.

Dar asta doar până la următorul mort, pe care televiziunile de la noi îl aşteaptă precum aşteaptă copilaşii pe Moş Crăciun.

8 thoughts on “Funerar TV”

 1. Frate Iancule… abordarea este falsa in articolul dumitale de altfel foarte bun .Mataluta pierzi din vedere ca nu-i vorba despre …niste neica nimeni , de moartea unor amarasteni ci….despre pulime ! Daca vei avea curiozitatea sa deschizi site-ul alora de la INS vei vedea ca , in ziua in care televiziunile aveau cate un breakking news in care anuntau ca a mai dat coltul cate un milionar, strict in aceeasi zi s e duceau pe topogan…cateva zeci de amarasteni . Asa incat ” Funerar TV pe care te ” gandesti ” sa-l deschizi { ca asa ti s-a sugerat nu ? } va fi un post de cea mai mare audienta depasind in raiting inclusiv CNN si mai ales Trinitas desii asta-i poate aduce oarece necazuri din partea lui popa Stoica . Sa-l vad si eu pe ala care nu va fi interesat cine a mai dat in primire !!! Asa incat eu te sfatuiesc …pune mana pe aia 70.000 de euroi pe care-i ti degeaba la …saltea si INVESTESTE-I : este o idee stralucita ! Nu pot vorbii in locul lui Nevermind dar…eu voi fi unul dintre cei ce-ti vor urmarii cu mare atentie ” emisiunile ” .Si nu uita :sant unul dintre cei ce te-au incurajat sa-ti pui ideea in aplicare asa incat….vreo trei ,patru procente din incasari, cred ca mi se cuvin de fapt si de drept 8) ! Las la aprecierea Sfintiei Tale chestia asta :-*

 2. @ Marian

  Are 70k eur????? Poate a avut, ca acum stie si bor de ei :)) )) Ionuteeeeee… plange catedralaaaa….. investeste in mantuireeeee =)) )) Sau… pentru banii aia, te mantuiesc eu de toate pacatele prezente si viitoare si-ti fac rost si de o asiatica for life, in aceiasi bani. :D

 3. @ Nevermind Are gologanii stai linistit si nu te lua dupa ce spune el ! Ai mai vazut tu vreo ” parte a BOR ” care sa-si declare cinstit ….averea ? 8)

 4. @ Marian

  Nici nu m-asteptam sa fie cinstit. E ortodox ptracticant, ce dracu’ :d

  @ Ionut

  Ce inseamna nebunie la tine? Ma faci curios… Se te vad, nebunaticule…:)) )))

 5. @nevermind intram in niste intimitati pe care nu le pot dezvalui aici..intentionez sa am si eu o cariera politica:)) )))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *