Fumigena Sima şi CCR transformă România în republică prezidenţială

Am citit prima dată la Traian despre asta. Apoi am început să caut să citesc mai în detaliu motivarea CCR.

Este de un absurd crunt. Oamenii ăştia, puşi acolo să vegheze la respectarea Constituţiei, tocmai ei fac cu jet pe ea şi pe noi.

“Curtea a constatat că rolul Guvernului în politica externa este unul mai degrabă tehnic, el trebuind să urmeze şi să îndeplinească obligaţiile la care Romania s-a angajat la nivel de stat. Curtea observă, cu acest prilej, că acest rol este unul de execuţie, aşadar, unul derivat, şi nu originar, cum este cel al preşedintelui României”

Ce înseamnă asta? Că Băsescu are deja acel mega guvern pe care şi-l dorea. Că el se duce la Bruxelles, poate angaja România în orice vrea muşchii lui şi apoi să vină în ţară şi să spună: Ponta, marş, executarea.

Toate greşelile din ultima perioadă ale USL trebuie să înceteze. Trebuie reluată în forţă tema esenţială a acestui an: înlăturarea lui Băsescu. Astfel, riscăm ca 9 decembrie 2012 să fie un mare fiasco politic şi electoral pentru USL şi momentul unei mari drame pentru toţi cei care şi-au pus încrederea în această alianţă.

ccr-basescu

2 thoughts on “Fumigena Sima şi CCR transformă România în republică prezidenţială”

  1. Pai mai Ionut, daca mai bagati inca o de-aia de suspendare si daca iese la fel (si va iesi la fel), prognozez un maxim 15% USL in decembrie.

    1. @Stefan cu tine am experienta unor prognoze corecte pe care le-ai dat. Insa aici, chiar am curajul sa pun ramasag cu tine ca nu va fi asa:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *