Fondurile nerambursabile – o soluție pentru afaceri de familie

Știm cu toții că trăim vremuri grele. Că a-ți găsi un loc de muncă bine plătit și sigur a devenit o himeră într-o țară ce pare aproape neguvernată. Sau guvernată prost. Căci orice ne-ar zice nouă Ponta și gașca lui de lăudători, cifrele economice relevă un adevăr trist și periculos: în România anului 2014 se trăiește mai greu chiar și decât se trăia în perioada de maximă criză, 2009 – 2011. Ori asta, pentru mulți dintre noi este de ne-explicat și inacceptabil.

Numai pentru Ponta nu.

În condițiile în care este din ce în ce mai evident că e nevoie de o reorientare profesională, de o analiză serioasă a opțiunilor pentru viitor, nu pot să nu observ un lucru trist: românii chiar nu știu sau nu vor să profite de banii puși aproape pe tavă de către Uniunea Europeană și chiar de către statul român. Fondurile nerambursabile, care îți pot da șansa de a porni un business propriu, sunt atrase de români într-o proporție foarte, foarte mică. Asta în timp ce așteptăm cu toții ceva gratis de la stat. Cât de ciudat să fie lucrul acesta?

Există proiecte pentru programul start ce acoperă practic orice zonă sau domeniu și-ar dori cineva. Se dau bani pentru planuri de afacere de tip SRL, pentru comerț și servicii, pentru agricultură, pentru IMM-uri, sub forma unui ajutor de minimis, inclusiv pentru afaceri ce aduc femeile manager în prim plan. Toate aceste tipuri de planuri de afaceri presupun și o serie de costuri suportate de beneficiar, chiar și o serie de riscuri, dar ce afacere nu presupune asta?

bani

Dar oare nu este mai bine să îți iei destinul în mâini, să lucrezi doar pentru tine și succesul tău și să știi că totul depinde numai și numai de tine? Eu aș zice că da, eu mereu mi-am dorit asta pentru mine. Este foarte adevărat că o mare problemă a acestei opțiuni legate de fondurile nerambursabile este dată de faptul că nu sunt mediatizate atât de bine. Iar aici cred cp singura soluție ar fi ca autoritățile să se folosească de falimentara televiziune publică pentru a populariza toate aceste opțiuni și celor care nu au un acces atât de mare la surse media.

Și dacă ajungi la concluzia că da, ai niște idei care ar putea duce la o afacere de succes, dar nu știi cum să pornești treaba, nu renunța. Oameni precum cei de la Planul de Afaceri sunt gata să vină lângă tine și să te ajute să treci și de acest pas. 

2 thoughts on “Fondurile nerambursabile – o soluție pentru afaceri de familie”

  1. si uite asa cei de la Planul de afaceri au oportunitatea sa te “jumuleasca” ,iar tu sa devii un pui fript si papat cu tot cu pene pentru “incapacitatea ” ta de a demonstra ca esti CAPABIL …. phaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *