Folosește-te de dex online pentru a înțelege termenii IT

Deși mulți dintre noi ne desfășurăm activitatea în fața calculatorului, fie pentru a îndeplini sarcinile de la serviciu, fie pentru relaxare, nu toți suntem familiarizați cu termenii IT. Pentru că, de regulă, este folosită denumirea din engleză a termenilor, este destul de dificil pentru cei trecuți de 40 de ani să le înțeleagă perfect sensul. De aici multe confuzii. O soluție foarte bună pentru evitarea multor neplăceri ar fi apelarea la un dex online, pentru o traducere cât mai exactă.

Aplicațiile software ar putea fi uniformizate

Există numeroși termeni IT care pot fi traduși foarte bine folosindu-se un dex online. Pe internet există numeroase glosare care pot veni în ajutorul celor interesați, iar programatorii ar putea ține cont de ele și aplicațiile software ar putea fi uniformizate. Ceea ce ar simplifica, pentru mulți utilizatori de computer, folosirea corectă a acestuia.

Dex online sau dicționar clasică

Suntem într-o lume care depinde din ce în ce mai mult de tehnologie. Nu există domeniu în care aceasta să nu fie folosită, într-o mică sau mai mare măsură. Nu este o noutate să vorbim despre cărți online, E-book și altele asemănătoare. Nu vom vorbi acum despre avantajele și dezavantajele cărților clasice sau a celor electronice, dar este cert că vânzarea de carte se află într-un ușor declin. Mulți oameni se întreabă, pe drept cuvânt, de ce să mai investească sume mari pentru a cumpăra o carte, când o pot citi gratuit de pe internet. Disputa există și în ceea ce privește dicționare. Tu în care categorie de încadrezi? Preferi un dex online sau cel clasic încă este important pentru tine.

Avantajele unui dex online

Cei care sunt de părere că un dex online este mai avantajos decât unul pe hârtie, susțin că dacă apelează la varianta virtuală găsesc definiții mult mai cuprinzătoare și mai detaliate, într-un timp mult mai scurt. În câteva cuvinte, procesul de căutare al termenilor IT, de exemplu, este simplificat la maxim cu ajutorul unui dex online. Este atât de ușor, încât oricine s-ar putea descurca!

Te scapă de lapsus

Oricine, măcar o dată în viață, s-a confruntat cu un lapsus. Îți trebuie un anumit cuvânt și nu reușești să ți-l amintești, deși știi foarte bine ce înseamnă. Cu ajutorul unui dexonline problema este rezolvată, pentru că poți face căutarea termenului IT dorit și în funcție de explicarea acestuia. Simplu, rapid, eficient!

Mail-uri profesioniste

În afaceri, de multe ori comunicarea prin e-mail o înlocuiește pe cea verbală. Pentru a găsi mereu cuvintele de care ai nevoie, fără riscul de a te repeta și a avea parte de ceea ce se numește ”limbaj de lemn” te poți folosi de un dex online, pentru că ai acces rapid inclusiv în ceea ce privește termenii IT. Partenerii vor fi impresionați de cunoștințele tale, care par mult mai vaste așa, și este și aceasta o metodă de a te prezenta, așa cum se cuvine în fața acestora.

Tu ce preferi? Un dicționar clasic sau unul online?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *