Finalul lui Traian Băsescu, semnat de un Băsescu

Vreme de 10 ani a fost visul oricărui politician să îl dărâme pe Băsescu. S-au făcut alianțe contra naturii, s-a mers până dincolo de orice limită cu războiul contra sa, am avut parte de 2 suspendări, de un referendum validat de prezența unui număr record de oameni.

Tuturor acestor lovituri, Traian Băsescu, prin mijloace mai mult sau mai puțin ortodoxe, le-a rezistat. Totul până ieri. Când lucrurile s-au precipitat în ceea ce privește dosarul lui Mircea Băsescu și Bercea Mondialu. Ce s-a întâmplat mai exact? Pe surse s-a aflat că DNA a prelucrat o serie de imagini de la filajul făcut de ei și urmează să le distribuie prin cei de la B1 TV. Imediat, avocatul lui Bercea, Pavel Abraham, a venit la Antena 3 și a cerut familiei să pună la dispoziție filmările lor. Lucru care s-a și întâmplat, seara, la emisiunea pastorului Gâdea.

Basescu_Traian_Basescu_Mircea_Basescu_Ziua_de_Constanta_F

Și acum e momentul să facem un exercițiu. Haideți să înlăturăm zgomotul de fond reprezentat de țipetele babuinilor Gâdea, Badea, Ciuvică, Ursu, Radu Tudor. Și să ne focalizăm doar pe acele imagini. Cu ce rămânem? Rămânem cu un frate al președintelui care trafichează decizii ale justiției, avem de-a face cu un frate al președintelui care nu are nicio problemă să primească 250 de mii de euro de la un grup de infractori.

Strict politic, Băsescu nu are nicio altă ieșire, decât demisia. Nu cred că o va face. Nu este învățat cu gesturi de onoare. Dar, orice ar decide acum, omul și-a terminat, de data asta cu punct și semnul exclamării, cariera politică. Nu mai are ce să scoată din joben. Dar nu pot totuși să nu trag o concluzie: uitați-vă un pic la parcursul public al acestei familii: implicați în scandaluri imobiliare, în scandaluri cu terenuri agricole, cu bani luați ilegal de la CEC, iar acum cu trafic de influență făcut pe sute de mii de euro, cu niște clanuri interlope.

Nu vă lasă impresia unor căpătuiți, a unor personaje al căror singur scop în viață a fost, de la fiică la tată și frate, să strângă bani, să aibă averi, să nu cumva să ajungă vreodată în situația de a nu avea ce să pună pe masă? Până la urmă, dincolo de episodicul traseu politic, acesta a fost destinul lui Traian Băsescu: interlop, traficant de influență și blugi, cămătar pus pe luat case și terenuri.

4 thoughts on “Finalul lui Traian Băsescu, semnat de un Băsescu”

  1. legal(!), ce treaba are basescu cu crima(concreta) comisa de fratele sau?
    sau e ca in URSS, “fiul raspudne pentru tata”

    1. @v vorbim doar de partea de moralitate, de politica. NU exista in acest moment probe care sa ateste ca s-ar fi ajuns pana la Traian Basescu cu mita. Dar mentionarea numelui lui, plus faptul ca vorbim de fratele lui care face trafic de influenta, nu are cum sa nu insemne sfarsitul carierei lui politice. Intr-o tara normala

  2. Ionuț, pentru zmetia aia trasă copilului, în orice circumstanțe s’ar fi aflat, într’o țară normală, Băsescu era la groapa de gunoi a politicii. La noi, s’a reales “prășădinti” cu vre’o 5 milioane de voturi. Concluzia: aici nu este o țară normală, cariera sa politică va continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *