Fenomenul Ioan Ghişe

După momentul 27 august, când în Parlament s-a citit decizia CCR şi astfel Băsescu a revenit la Cotroceni, un politician a ieşit în evidenţă: senatorul PNL, Ioan Ghişe.

Practic, de o săptămână deja, acesta este numele de politician cel mai des rostit. Ce îl face pe Ghişe atât de special?

Răspunsul este simplu: este cel care a decis să rămână trup şi suflet alături de cei peste 7.4 milioane de votanţi de la referendum, care au cerut demisia lui Băsescu. Practic, din momentul în care a cerut Parlamentului să îi aprobe cele două proiecte de lege prin care se valida referendumului, iar mai apoi din momentul în care a ieşit în stradă pentru aceleaşi idei, Ghişe a devenit un lider veritabil al manifestaţiilor anti-Băsescu.

Da, Ghişe nu este cine ştie ce carismatic. Nu e genul care să aibă discursul lui Crin Antonescu. Sau aparatul de partid al lui Ponta.

Cu toate astea însă, iată, Ghişe este acum un lider. Un lider în jurul căruia se strâng din ce în ce mai mulţi oameni. Şi e dovada fie că oamenii vor alături de ei pe cei pe care i-au trimis în funcţii publice. Şi un semnal că nu mai sunt dispuşi să accepte derapajele.

ioan-ghise-ghimpele5-630x354

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *