Femeia, acest univers complex

Nu cred că există ceva mai complex, dar în același timp mai frumos și special în lumea asta, ca femeia. Mulți cred că adevărata întrebare a mileniilor nu este cea cu oul și găina, căci aceasta deja pare a-și fi primit toate variantele de răspuns, ci aceea în care ne întrebăm: ce ești tu, femeie, și ce faci în lumea asta? :)

Marii poeți ai lumii, marii învățați, dar și oamenii simpli, săraci cu duhul, au propria lor viziune asupra femeii: poate fi înger, poate fi demon. Poate fi mamă, amantă, soție, dar și copil ce nu va crește niciodată, preferând să rămână captivă universului ei, în care încă îl așteaptă pe Făt Frumos și al lui cal alb.

Poate fi docilă, ascultătoare, dar și posesivă, pasională, curtenitoare. Te poate cuceri cu zâmbetul ei, te poate ucide doar cu privirea. te poate face să o iubești doar cu un cuvânt, ți se poate întipări în minte și suflet doar cu o atingere. Dar te și poate condamna la iad doar cu indiferența și răceala ei. Femeia nu e parte a universului, e chiar un univers în miniatură.

De ce spun toate astea? Pentru că trăim vremuri în care rolul femeii se schimbă în viața noastră, în societate, se schimbă din ce în ce mai mult. Și femeia se transformă din ce în ce mai mult. În ce? E greu de spus. Unii spun că într-o personalitate puternică, demnă, capabilă să ducă lupte egale cu bărbații chiar și pe teritorii pe care aceștia se credeau regi pentru eternitate.

femeia

Alții spun că femeia devine mult mai perfidă, mai materialistă, care gândește totul în termeni de business plan: job – carieră – independență și abia mai apoi, dacă mai este loc și de familie și sentimente. Oare care din cele două opțiuni este cea mai bună? Femeia din vremea în care se pleca supusă tuturor și își îndeplinea rolul de mamă și de casnică sau femeia de azi, care este capabilă și de a cuceri universul, dar parcă a uitat de faptul că cea mai mare putere de care dispune, darul suprem, este cel de a da viață.

Și ca să trecem un pic și într-o notă mai amuzantă, nu trebuie să fim filosofi, artiști sau extratereștri, pentru a înțelege cât de complexă este femeia din viața noastră. E suficient să ne uităm în trusele ei de machiaj, unele care reprezintă o adevărată cutie a misterelor, în care te poți pierde. Și când te uiți, ca bărbat și la ce oferte au cei de la www.tienda.ro/, zău dacă nu îți vine să te peci în fața femeii, pentru ca iată, prin câte trebuie să treacă ca să fie mereu la înălțime.

Și știm cu toții că ele fac toate astea doar pentru noi și va fi vai de pielea noastră dacă nu înțelegem și nu apreciem asta. Oricum ar fi, eu rămân la ideea mea, femeia este cea mai frumoasă invenție posibilă și trebuie să fii cu adevărat un Dumnezeu ca să te gândești la așa ceva :)

One thought on “Femeia, acest univers complex”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *