Fără “zăhărelul Învierii”, Hristos nu există !

După ce şi-a dovedit expertiza în tenis, în filme, în politică şi mai nou şi în Cezar Ouatu, marele crucişător al media româneşti, Cristian Tudor Popescu, vine şi propune, ca un adevărat teolog, o răsturnare a existenţei creştinismului.

Întreabă, aproape demonic, CTP: “Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?”

Pentru cei familiarizaţi, fie şi un pic, cu tot ceea ce înseamnă creştinismul, cu tot ceea ce presupune învăţătura lui Hristos, la o asemenea întrebare nu se poate răspunde decât cu un zâmbet trist. Există, totuşi, destui oameni în genul lui CTP, care neagă miracolul Învierii. Asta deşi Învierea nu poate fi sub nicio formă tăgăduită, ea fiind confirmată de oamenii cărora li s-a arătat Hristos cel Înviat.

Dacă ne referim la scrierile Sfintei Scripturi, regăsim acolo 11 arătări ale Domnului după Învierea Sa. Foarte mulţi au pus întrebarea: de ce nu s-a arătat Hristos tuturor oamenilor şi mai ales celor care l-au judecat şi răstignit? Răspunsul la această întrebare l-a dat chiar Mântuitorul, lui Toma necredinciosul: “Pentru că m-ai văzut, Tomo, ai crezut ! Fericiţi cei ce nu au văzut şi au crezut !”

Este vorba aici de liberul arbitru lăsat de Dumnezeu oamenilor. Odată arătată Dumnezeirea, omul nu mai are posibilitatea alegerii. Tocmai de aceea, sfârşitul lumii echivalează cu momentul în care Hristos revine în toată Slava Sa şi se arată întregii omeniri.

Nu în ultimul rând, CTP întreabă: “E mai puternică Moartea decât Cuvântul? Dacă Hristos nu ar fi înviat, adevărul vieţii şi învăţăturilor Lui ar fi fost altul?”

Logic că ar fi fost altul. În primul rând nu am mai fi avut de-a face cu Hristos, fiul lui Dumnezeu, ci cu Hristos, un alt prooroc al Ierusalimului. Învăţătura lui Hristos se bazează în exclusivitate pe recompensa oferită celor care cred în el, în darurile pe care El, ca un Dumnezeu, la va da celor care i-au păzit aceste legi. Ori, cu un Hristos lăsat pradă morţii, unde mai este fundamentul vorbelor: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”? Sau a: “Oricine crede în mine, acela nu va fi mort, ci viu va fi mereu”?

Nu în ultimul rând, să ne punem întrebarea: dacă nu ar exista Înviere, dacă nu ar exista teama de un Dumnezeu, de un Iad, dar şi bucuria unui Rai, ce rost ar mai avea să trăim o viaţă căutând faptele cele bune, dacă la capătul existenţei noastre nu ne aşteaptă decât putreziciunea trupului?

hristos

13 thoughts on “Fără “zăhărelul Învierii”, Hristos nu există !”

 1. Hmmm… nu stiu daca ai remarcat, dar ma abtin in a iti comenta postarile _strict_ religioase/credincioase/whatever. Pe de alta parte, vad ca ortodoxismul bor din tine te impiedica sa faci la fel cu cei care nu cred si cerceteaza.

  Ai scris mai sus ceva de o logica tulburatoare: “Asta deşi Învierea nu poate fi sub nicio formă tăgăduită, ea fiind confirmată de oamenii cărora li s-a arătat Hristos cel Înviat.” Really? Seriously? Are you fucking kidding? =)) ))))))

  1. @nevermind da, eu cred ca Invierea nu poate fi tagaduita. Iar dovada aratarii lui Hristos dupa o Inviere o ai in Biblie…dar tu nu crezi ce scrie acolo :D

 2. @Ionut

  Argumentul tau suprem e de toata jena. Eu cred, deci nu se poate altfel. Baga un redbull, CREDE si promit sa-ti aprind o lumanare _autorizata_ bor la inmormantare dupa ce incerci sa zbori :D

  Nici faptul ca pamantul era plat nu putea fi tagaduit de altii ca tine :D :D :D

  Cine a scris biblia? Dupa ce-mi raspunzi la intrebarea asta, continuam cu analfabetismul martorilor “scriitori”, mana a saptea, revizuiri convenabile ale scaparilor, manuscrise lasate deoparte si tot asa…

 3. @Ionut

  Pai ti-am zis ca-ti accept credinta si nu comentez la postarile _strict_ religioase, chiar daca as avea ce ;)

  Te plesnesc doar peste boticul de bor stupid aparatoriu cand te mananca si te dai virgina-n bordel luandu-te _crestineste_ de altii. :D

  Forbidden food for thought: doar aprox 30% din populatia globului este crestina (si nu doar ortodoxa). Ce te faci daca una dintre celelalte credinte este cea corecta? Nici macar nu mai zic de variantele crestinismului, doar ALTA credinta.
  I keep my options open ;) :D Ca sa nu mai zic ca as prefera vreo 40 de femei in loc de rumegat iarba verde. Chestie de gust :)) )))))))))))))

  Vezi ca nu mi-ai raspuns la intrebare. Si raspunsul: pentru ca asa vrea p.la Lui, l-am auzit deja de la un student la teologie cand a ramas fara raspunsuri care sa aibe o _minima_ logica :D

 4. Are dreptate CTP { chiar daca-mi pare rau sa fiu de acord cu cele spuse de el } : daca n-ai avea promisiunea Invierii ai mai fi un bun crestin ?Te-ar atrage asa mult viata de abtinere de la placerile lumii , viata de post si rugaciuni, te-ai abtine de la a face rau semenilor tai , daca n-ar exista teama de Domnul , care este ” inceputul intelepciunii ” cum spunea Solomon ?CTP-ul nu neaga Miracolul Invierii ci….ne aduce cu picioarele pe pamant si ne arunca Adevarul in fata ca pe o carpa murdara …chiar daca supara acest adevar si dovada este …inclusiv postarea matale atat de acida .Te pot asigura cu deosebit respect frate Iancule ca CTP-ul a citit si mai ales a studiat Biblia deoarece daca nu facea asa ceva , era greu sa spuna asemenea adevaruri doar asa …dupa ureche !Se vede clar c-a facut studiu biblic insa…l-a facut prin prisma omului cifrelor , a datelor exacte , iar asta se vede din comentariile sale pe marginea faptelor inscrise in Biblie . Nu-i nevoie sa fi un mare observator pentru a-ti da seama . De fapt amicitia ce-l leaga de profesorul Aaron Moldovan si care-i bine cunoscuta , profesor de Teologie si autor de carti cu subiect teologic spune cam totul deci…nu te grabi “sa-l bagi in ma-sa” pe CTP ca iei plasa Iancule , chiar daca asta poate parea o dovada de …crestin adevarat si “adevarat slujitor si parte a BOR ” , si chiar daca va da bine in ochii …”superiorilor ” ! 8)

  1. @marian tu daca nu ai avea teama de un dumnezeu, ce te-ar mai opri sa faci tot ce e rau in fiecare din noi?

 5. Atât o mai duce CREDINTA pe Autoelita, atât ne da in postromânism de Sfintele Pasti: zaharelul Invierii, ca paradox brucanian cincizecist, cu multa, multa braga diluând parabolele.

 6. @ Marian

  Daca citesti pe Gandul comentariile crestinilor adevarati, o sa vezi si toleranta crestina adevarata :D

  1. @nevermind pe mine nu cred ca ma poti acuza de lipsa de toleranta..te suport pe tine de un an jumate :)) )))))

 7. @ Ionut

  Ti-am mai si zis ca apreciez faptul ca aprobi si ce nu-ti convine ;) In rest… nu te imbata cu apa rece ca nu esti departe de habotnicul tipic “crestin” ortodox.

  Re. ce i-ai raspuns lui Marian… Educatia nu incepe si nu se termina cu biserica. Crezi ca teama de un dumnezeu (ai scris cu d mic = BLASFEMIE :D ) ne opreste? Hai nu zau… ne opreste educatia si de foarte multe ori codul penal. Hai sa lasam auto-mintitul, ca macane…

 8. @ Nevermind Puteai sa spui ” de foarte multe ori Codul Penal ” mai inainte sa spui… ” educatie ” .teama d e pedeapsa si nu faptul ca ai “educatie ” te opresc de a face nefacute …cel putin pe unii dintre noi .

 9. @ Marian

  Ambele sunt valabile si niciuna vreo legatura cu biserica sau cu d sau D. Educatia ma impiedica sa dau o flegma unui gunoi, codul penal sa-l termin. Am luat-o in ordine :)) )))

  Si da, Ionut, banuiesti bine… daniel este un gunoi :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *