Fara saci plastic transport lichide nu am avea alcool

Toamna se culeg fructele din gospodarii, iar oamenii mai fac un ban vanzandu-le combinatelor pentru fabricarea alcoolului. Imi amintesc si acum, cata bataie de cap ne dadeau sacii din plastic luati din librarii, in care puneam prune, iar acestea incepeau sa fiarba. Desi puneam unul in altul, nefiind specializati pentru lichide, cedau procesului de firbere si pierdeam ce era mai important din fructe.
Trebuia sa ii ridicam si sa desertam continutul ramas in alte vase, munca era foarte grea, ne murdaream si se pierdea enorm de mult.
Unii puneau borhotul in tocitori mari din lemn, dar nici acestea nu erau eficiente fiindca:
-necesitau intretinere anuala: strangerea cercurilor, umflare. In caz contrar incepeau sa curga si era mai greu de salvat o cantitate atat de mare de lichid
-erau practic imposibil de manipulat. Cand se vindea borhotul din tocitoare se incarca galeata cu galeata in ambalajele aduse de cumparator.
Astazi exista saci plastic transport lichide, ambalaje ce sunt comercializate de magazinul Schoellerallibert.com si care isi gasesc utilitatea si in fabrici si unitati mari sau mici de productie, dar si in gospodariile individuale.

4420032
Aceleasi probleme le ridica si trasnportarea strugurilor intrati in fermentatie.
Se impune transportul acestor lichide catre unitatile speciale de producere a alcoolului, dar trebuie sa admitem ca si oamenii isi produc la domiciliu tuica sau vinul de care au nevoie. Am vazut saci improvizati umpluti cu borhot sau struguri zdrobiti transportati cu camioane, dar si cu autoturisme. Spargerea acestora este sinonima cu pierderea, dar si cu murdarirea masinii.
Cand se impune transportul lichidelor la distante mari, pentru mai multa siguranta sacii plastic transport lichide pot si pusi in cutii masive din plastic cu capac sau containere cu capac.
De asemenea, in prezent se transporta in saci specializati si laptele sau sucul natural, fiindca rezervoarele din aluminiu de la masinile clasice care asigurau astfel de transporturi s-au dovedit daunatoare.
Consider ca oamenii de afaceri si gospodarii ar trebui sa fie prevazatori si sa comande si sa puna la punct din timp logistica transportului lichidelor la distante mici sau mari. In acesti saci se pot distribui igienic si muraturi in magazine si piete.
Vanzarile cresc in perioada coacerii fructelor, de aceea proviziile de ambalaje trebuie facuta de acum.
Cu ce altceva ar putea fi transportata varza murata, care emana si mirosul specific, daca nu in acesti saci care suporta o incarcatura mare, asezati in cutii mari inchise ermetic cu capac?
Berea, vinul, sucurile naturale pot fi aduse direct de la producator la automate prin intermediul acestei logistici care contribuie la cresterea economiei in general fiindca:
-inlocuieste multe ambalaje de dimensiuni reduse, iar producerea acestora costa mult
-sunt reciclabile, prin urmare nu polueaza mediul, cum o fac dozele din aluminiu. In trecut, dozele de aluminiu erau primite la diferite centre de colectare, acum colectarea deseurilor din aluminiu se face din ce in ce mai putin.
Nevoia de lichide alimentare a omului este foarte mare, iar cele transportate in saci de plastic fabricati special pentru ele sunt naturale.
Luati datele de contact ale magazinului in acest moment si comandati saci pentru transport lichide! Mai tarziu va fi prea tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p