Fă-ți vara curățenie și toamna concediul

Eu nu am să bat niciodată un covor, pentru că îl doare. Mai țineți minte această reclamă împotriva violenței în familie și asupra copiilor? Din punctul meu de vedere cred că a fost cea mai penală reclamă ever. Și aici e destul de greu de diferențiat, la câte astfel de pseudo reclame am văzut.

Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc în articolul acesta, ci despre un fenomen cu care, cred, suntem cu toții familiarizați, sau, cel puțin, eram familiarizați în decursul copilăriei noastre. Aici vorbesc despre tradiționalele reprize de curățenie generală, una care se întindea pe parcursul unei săptămâni întregi și care pregătea casa pentru toate acele momente importante din an, fie că vorbim aici de venirea primăverii, de Paște sau de curățenia de iarnă.

Toate aceste momente sunt aproape ritualice la sat. Acolo, oamenii respectă cu strășnicie tot ce au învățat de mici, de la părinții și bunicii lor. Astfel, februarie, imediat ce vremea începe să se îmbuneze, dar mai ales martie, reprezintă momentul în care, după luni lungi și grele de iarnă, toată gospodăria se primenește, gata să primească cu bucurie razele de soare și să se înceapă și lucrările agricole de primăvara. Perioada aceasta la țară este una care cu adevărat poartă ceva magic, special. Și poți vedea asta din modul cum fiecare om încearcă să își înfrumusețeze curtea, casa, totul.

Același lucru e păstrează, la un nivel mai redus, e adevărat, și în comunitățile de la oraș, cel puțin din orașele mai mici. Și acolo avem, la fiecare scară aproape, tradiționalele bare de bătut covoare pe care rupeam noi mingile de fotbal, la faimoasele miuțe :) . La noi în casă se știu responsabilitățile fiecăruia în aceste adevărate perioade de comuniune întru muncă. Maica mea e coordonator șef, fratele meu e cu bătutul covoarelor iar eu cu restul lucrurilor, deloc neimportante și ele. Și uite așa, la finalul unei zile în care tragem tare, ca o echipă, reușim să ne simțim ca o familie, ca niște oameni care lucrează împreună. E un lucru pe care mulți au uitat să îl mai facă, ceea ce afectează unitatea și comunicarea într-o familie.

image

Dacă mergem însă spre marile orașe, aici deja lucrurile se află în epoca modernă. Se păstrează ideea curățeniei generale de sărbători sau măcar de 2 ori pe an. Dar lucrurile funcționează altfel aici. Deschizi laptopul, dai repede căutare pe google după: servicii curatenie bucuresti , îți vin cei de la Vertex acasă și în cel mai scurt timp ai casa ca nouă, fără ca tu să fi depus nici măcar cel mai mic efort posibil. Asta da viață, nu?

Unde mai pui că, răsfoind un pic pagina lor web, am descoperit că cei de la Vertex Cleaning oferă servicii de calitate, la un preț competitiv. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că ieftin nu este întotdeauna bun, iar un preț mic nu îți poate garanta neapărat că oamenii care sunt angajați au cărți de muncă, caziere judiciare verificate, experiență în domeniu și știu să folosească soluțiile și echipamentele din dotare.

Situație care nu se aplică celor de la Vertex, care sunt cei mai buni de pe piață.

One thought on “Fă-ți vara curățenie și toamna concediul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *