Extremele cazului Năstase

De miercuri, de când vorbim de gestul extrem al lui Adrian Năstase România s-a rupt în două. Este ceva specific unui popor care nu are lecţia decenţei în exprimare, în gânduri. De la “de ce nu a murit Năstase” până la blestemele celor care îl susţin, nimic nu a lipsit peisajului acestor zile.

Două sunt însă momentele care definesc cel mai bine zilele acestea, cel puţin după umila mea părere:

– mitingul de susţinere a lui Adrian Năstase, ce a avut loc ieri la spitalul unde este internat fostul premier. S-a ajuns la momente de-a dreptul ridicole, cu oamenii aceia scandând către geamul unde era un om ce tocmai încercase să îşi ia viaţa: “Şi altă dată, şi altă dată, o să o facem şi mai şi mai lată” Un mesaj destul ce mă face să mă întreb dacă nu cumva mitingul a fost al PDL.

macovei_monica_3

– Monica Macovei cere demisia ministrului Ioan Rus, cel care a îndrăznit, conform spuselor ei, să vorbească la telefon cu un infractor, pentru a negocia reţinerea. Trec peste părerea mea personală despre Monica Macovei, o ştiţi cu toţii, dar nu pot totuşi să nu observ cât de mare este frustrarea tuturor celor care vroiau să îl vadă pe Adrian Năstase în cătuşe. Dincolo de toate umbrele ce stau deasupra personalităţii fostului prim ministru, pedeliştii şi toţi cei asemenea lor au reuşit să se dezbrace de orice urmă de umanitate, dorindu-şi doar umilirea publică şi totală a unui om..

Cine ar rezista unei asemenea presiuni?

4 thoughts on “Extremele cazului Năstase”

  1. Coane …ma uimeste perseverenta cu care te balacesti in aceasta baltoaca …facuta de …Adrian Nastase si { pe pariu !} de unele servicii !Las la o parte ca liberalul din tine ar trebuii sa zica bodaproste , atunci cand un PSD-ist se …” duce “…insa te intreaba fratele tau referitor la acel ” miting de sustinere ” precum si la ….toate dovezile de simpatie postate pe …majoritatea blogurilor….astia ce s-au trezit de miercuri ca sint fanii , sprijinitorii , adulatorii lui Adrian Nastase….nu puteau face asta …si cu …trei luni , sau cu trei ani in urma ? Sau nu era vorba despre acelasi personaj ? Iancule …este prima oara cand nu numai ca sunt de acord cu Macove-asca , dar si supralicitez : Ioan Rus trebuie anchetat si bagat la puscarie pentru tentativa de favorizare a infractorului ! Fara suparare Iancule dar Macove-asca : ARE DREPTATE ! Si mai pun si eu o intrebare …ca omu’…prost : de ce Marcel Tundrea a putut “suporta regimul de detentie ” vreme de 12 { doisprezece } ani pentru ceva ce n-a savarsit iar …Nastase ….nu se poate, ” nu i se potriveste ” ? De ce justitia asta a nostra , buna rea , ramane de discutat …sa judece cu jumatati de masura si pana cand vom inpartii oamenii pe categorii sociale : PROSTIMEA si…PULIMEA ??? Deci revino-ti Iancule ca…au trecut totusi alea ….trei zile ! :satansmoking: :beer:

  2. @Marian asta clar e un subiect unde avem pareri divergente clare. Eu nu am zis ca Nastase nu trebuie sa faca puscarie, dar sa faca pe ceva ce merita, nu pe un dosat politic. Iar aici nu vorbesc de omul politic Adrian Nastase ci de omul si atat.

  3. Lasa ma …stai linistit ! Din pareri divergente se face …convergenta …ai uitat ? Logica de clasa a …IX-a ! :satansmoking:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *