Evadarea

Pe zi ce trece, nu prea mai găsesc argumente valide pentru a putea spune că acest popor se mai poate face bine. Că vom reuși, cândva, să ne redresăm de pe acest drum al pierzaniei și să revenim pe o direcție bună.

NU cred că pot să găsesc o explicație rațională pentru această situație. Avem o țară frumoasă, o țară binecuvântată de Dumnezeu cu tot ceea ce era posibil: natură, resurse,poziționare incredibilă. Pare-se că bunul Dumnezeu a decis să se oprească doar la asta și nu a mai lăsat loc și pentru oameni de calitate. E prea mult timp de când orbecăim în acest haos.

De când ne facem singuri rău, de când ne distrugem țara cu o ură de care nu i-ai crede capabili nici pe cei mai aprigi dușmani. Parcă îți vine să faci rezervare de bilet de avion și să dispari în lume. Oriunde, zău dacă mai contează ! Spuneți-mi voi că nu v-ați gândit, fie și măcar o dată în viață, să căutați bilete de avion pentru Londra, o locație extrem de apreciată de români sau  să dai search după oferte de bilete de avion pentru Tucia, țara vizitată de cei mai mulți români.

Să lăsați totul în urmă, să plecați și să sperați că viața va fi mai bună. Numai că nu toată lumea reușește asta. Nu tuturor le este așa de ușor să se rupă de o țară, de familie, de prieteni, de oameni dragi, de locuri și de amintiri. O țară, sentimentul apartenenței la acea lume, sunt lucruri pe care nu le alegi. Le poți schimba sau îmbunătății.

image

Dar este oare aceasta soluția? Să pleci? Nici prin alte locuri nu mai este chiar raiul de pe pământ. Peste tot în lume, mai mult sau mai puțin, este criză, avem parte de constrângeri, de oameni revoltați că viața nu mai este așa cum erau obișnuiți. Aceasta este o bătălie care se dă în sufletul multor oameni, nu am nici cel mai mic dubiu.

Pe mulți dintre prietenii mei i-am văzut plecând, alegând calea pribegiei. Și apoi întorcând-se în țară, cu un dor nebun de ea. De tot ceea ce e este România. Poate că soluția este tot la noi. Să începem schimbarea cu noi, cu alegerile pe care le facem, cu șansele pe care ni le dăm nouă și celor de lângă noi. Să ne iubim mai mult țara, să avem grijă de ea și de ceea ce ne oferă ea.

Mai pe scurt, să fim cu adevărat români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *