EURO 2016, venim !

Cine ar fi crezut că o să mai apucăm și noi ziua în care să putem să visăm cu ochii deschiși și cu șanse reale la prezența naționalei României la un turneu final. Cine ar fi zis că actuala generație de fotbaliști nu este chiar una de ratați și că, dacă vor, chiar pot.

Dar, mai ales, cine ar fi crezut că tot nea Puiu Iordănescu avea să fie cel care să ne ofere speranța unei noi calificări? Luat în bășcălie de toată lumea, ironizat pentru sărutatul icoanelor, pentru faimoasă ”cașchetă” sau pentru apropierea sa de Gabriel Oprea, iată că Iordănescu ne confirmă ceea ce pentru mulți nu era un secret: antrenorii de modă veche nu au pierdut definitiv lupta cu lupii tineri.

Bine, nici să nu trecem în barca cealaltă, a celor super extaziați. Pentru cineva care dă search pe google după ”caută calificări Euro 2016” și vede clasamentul grupei noastre, s-ar putea crea senzația că defilăm fără nici un fel de probleme. Ori lucrurile nu stau chiar așa. Jocul nostru nu este întotdeauna convingător, de înscris, o facem greu, de fotbal spectacol nici nu prea poate fi vorba. Bun, aici e altă discuție,de când lumea, legat de ce am alege: spectacolul sau rezultatul.

image

Ori, după o secetă de atâția ani, timp în care ne-am uitat cu jind la cum alții participau la Cupa Mondială iar noi ne luam bere și semințe și stăteam acasă, cred că e toată lumea de acord cu mine când spun că nu mă interesează cum jucăm, important e să ajungem în Franța. Iar pentru asta, decisiv este meciul din toamnă, cu Ungaria, de la ei.

Nici nu vreau să îmi imaginez ce tensiune va fi atunci. Și câtă nevoie am mai fi avut de o reîntoarcere a lui Hagi în teren, să fie el cel care ne conduce spre calificare și să îi bată de unul singur pe unguri.

Cum asta nu se va întâmpla, tot ce putem spera este ca la momentul meciului, să îi avem cât mai în formă pe un Sânmărtean, pe un Keșeru, și cu ei să continuăm să visăm. Oricum, eu îmi pun mai mari speranțe în generația pe care a crescut-o Hagi la Academie, și într-un nou număr 10 de poveste, purtând și numele de Hagi. Ianis pe numele lui.

2 thoughts on “EURO 2016, venim !”

  1. Ce zici Ioane ??? Iti “pui sperante in generatia pe care-a crescut-o Hagi la Academie ” ??? Pai daca ar fi fost asa destept pe cat a fost d e talentat { talent nativ } …Hagi ar fi antrenat si azi pe Fenerbache sau vreo echipa d e prima liga din Europa nu….Viitorul !!! Din pacate …s e vede si fara binoclu cam tot ce s e poate vedea in materie de fotbalisti romani . Ianis Hagi…nu-i Ronaldo si nici macar Ronaldinio ai uitat asta ? Munca multa in orice domeniu sportiv…daca nu-i ajutata si de oarece talent…..e cam degeaba .

    1. @marian aici esti rautacios. De la juniori la U21, echipele lui Hagi de la Academie au castigat tot. Plus, deja a vandut cativa jucatori la echipe mari de afara. Chiar face treaba buna

Leave a Reply

Your email address will not be published.