Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

La capătul unei zile în care întreaga Europă a stat cu ochii pe alegerile din Hexagon, pentru a vedea ce direcție va lua Franța și dacă Uniunea Europeană va mai exista, au apărut și rezultatele, momentan ale exit-pollurilor, care ne spun că noul președinte francez este Emmanuel Macron.

Acesta a luat 65.5% dintre voturi,  față de cele 35.5% pentru Marine Le Pen, cea care și-a și recunoscut înfrângerea și l-a sunat pe Macron pentru a-l felicita.

Cine este Emmanuel Macron? Este un politician francez, înalt funcționar public și fost bancher de investiții. Născut în Amiens, el a studiat filozofia la Universitatea Paris-Nanterre, iar mai târziu a absolvit École Nationale d’Administration (ENA) în 2004. Considerat o figură nouă într-o clasă politică care a dezamăgit, Macron s-a văzut pus în postura de a nu fi neapărat liderul providențial pentru Franța, dar într-o competiție cu Marine Le Pen, în mod clar răul cel mai mic.

Deși victoria este zdrobitoare, nu urmează o perioadă liniștită. Franța intră în campania pentru parlamentare, practic primul mare test pentru noul președinte, care are nevoie de un Guvern și de un Parlament de partea sa și cu o majoritate puternică.

Sursă foto: paulcoxphotographic.com

Articol publicat pe Perfect Imperfecte

Leave a Reply

Your email address will not be published.