EBA te vrea tâmplar

“În urma cu 15 ani existau aproximativ 200 de licee agricole în România, iar astăzi nu mai sunt decât 22. Reducerea numărului lor are loc în condițiile în care în România 35% din populația activă lucrează în agricultură. De aceea, desființarea școlilor de specialitate în ultimii ani reprezintă, după părerea mea, o parte a problemei. Tinerii s-au îndreptat în număr mare către universități, ceea ce a dus la o inflație de diplome, mai ales în domenii ca Drept și Economie. Nu spun că este un lucru rău, dar uneori e nevoie de muncitori ca tâmplari, electricieni, instalatori și nu-i mai poți găsi astăzi în rândul populației tinere. Cred că această situație reprezintă un semnal de alarmă”

Familia Băsescu are o problemă cu posesorii de diplome. E de înţeles, pe de o parte: tatăl, eminent elev al vremii sale, cu note de 5 sau 6 iar fata, supărată că lumea nu vrea să vorbeşte cu ea.

Întrebarea mea pentru EBA ar fi…de ce tatăl tău nu te-a trimis la un liceu agricol..aşa cum ar fi trebuit? Am fi avut un specialist în plus în vremurile astea de restrişte.

2 thoughts on “EBA te vrea tâmplar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *