E videochatul ceva rău?

Iată-ne deja în plină toamnă. Se apropie sfârșitul de an. Un an pe care cu greu poți să îl cataloghezi ca fiind bun. Economic, nimic nu se mișcă în direcția bună, nici perspectivele nu se dovedesc a da ceva speranțe. Iar unul dintre barometrele perfecte pentru a vedea cum stă cu adevărat o țară este cel al locurilor de munca disponibile, al valorii șomajului, mai pe scurt, al opțiunilor de carieră pe care un tânăr le are la îndemână în acest moment.

Am avut ocazia să urmăresc pe parcursul anului acesta mai multe târguri de joburi, tocmai pentru a vedea cum reacționează ofertanții, dar și câte șanse au cei care pornesc cu CV-urile și un munte de speranțe către un târg de joburi, gata să semneze orice, numai să aibă și ei șansa unui loc de muncă stabil.

Că lucrurile nu ies așa cum și-ar dori mulți se vede și din succesul pe care îl au în zilele noastre studiourile de video chat. Cel puțin în București cred că poți găsi un astfel de studio la fiecare scară de bloc. Despre cât de legale sunt ele, e greu să vorbim, eu unul chiar nu știu cum spune legislația că pot funcționa ele. Moral e altă poveste. Scuza acelor fete care aleg această opțiune este că nu fac altceva decât să vorbească și că, deși mulți numesc ideea asta de videochat, prostituție, lucrurile nu stau chiar așa.

image

E greu să te pui în pielea celor care aleg această variantă de a avea un job aici. Deși multe dintre cele care ajung să lucreze în acest domeniu, descoperă că raiul descris în anunțuri nu e chiar așa și ajung să trăiască un adevărat iad, puține sunt cele care pun întrebări și care încearcă să descopere adevărul din spatele acestui business.

Dar nu tot ce înseamnă videochatul in general presupune neapărat un business ascuns și rău. Există și companii care își asumă acest tip de afaceri cât de legal se poate și cu toate informațiile la vedere. Un astfel de exemplu sunt cei de la Lucky Studio Iași, cu o experiență de mulți ani în zona videochat-ului, acel tip care nu presupune neapărat ideea de conținut sexual. Ci doar nevoia, plăcerea de a vorbi cu cineva, de a nu te simți singur. Pentru că sunt și astfel de oameni, cu astfel de nevoi.

Screen Shot 11-05-15 at 11.26 AM 001 Screen Shot 11-05-15 at 11.26 AM

Iar dacă vreți să citiți mai mult, dați un click pe blog Lucky Studio pentru a afla din poveștile fetelor ce au ales să facă acest job.

14 thoughts on “E videochatul ceva rău?”

  1. Intr-adevar, nu la toate studiourile de videochat curge numai lapte si miere. Sunt destul de putine care lucreaza 100% legal, care isi platesc toate taxele si sunt corecte cu modelele, adica le platesc conform contractului. De aceea, tinerele care doresc sa faca cariera in acest domeniu trebuie sa selecteze cu atentie studioul de videochat unde se vor angaja.

  2. din cate stiu eu nu iti impune nimeni ce si cum sa faci, adica daca vrei sa te lasi te poti lasa fara sa dai prea multe explicatii

  3. asa este. Tu decizi cat vrei sa te angajezi si nu te intreaba nimeni ce si cum faci. Daca te hotarasti ca nu mai vrei sa fii model, renunti si gata

    1. Legalitatea de care beneficiaza videochat-ul o propaga ca pe una dintre cele mai de succes meserii, meserie care nu ar trebui sa afecteze viata celor care o desfasoara. Inanite de a va angaja, fetelor, documentati-va inainte si vedeti ce vi s-ar potrivi mai bine. Exista si varianta de a face videochat de acasa. Mult succes!

  4. Eu sunt plecata in Italia dar daca ar fi sa vin in Romania, cu siguranta asta ar fi primul lucru pe care l-as face. Sa reucnoastem ca e cea mai buna metoda de castigat multi bani

  5. Relaxant si banos… sunt cele mai bune doua cuvinte pe care le pot spune pentru a descrie un job la Lucky. Din experienta o zic

  6. Am doua zile de cand lucrez la Lucky si nu am experienta in domeniu. Stiti cati bani am castigat in aceste doua zile? 1265 de lei!!!!

  7. Promovarea si parerile despre un studio intaresc increderea fetelor in alegerea unuia. Videochatul nu este ceva rusinos, din contra, a devenit un domeniu foarte cautat.

  8. Poate videohatul nu este un domeniu care se potriveste tuturor, dar cu siguranta reprezinta un venit destul de mare pentru cele care se implica in activitatea desfasurata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *