E lumea pregătită pentru Donald Trump președinte al SUA?

Nu știu pe câți interesează bătălia pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din SUA, însă evenimentele de acolo sunt atât de spectaculoase încât chiar merită să vă aruncați măcar o privire pe știrile, clipurile și materialele de acolo. Ce veți afla?

Că la modă, azi, în SUA, e să fii fan Donald Trump. Un om ce la noi și-ar putea găsi echivalentul în Gigi Becali, domină atenția publică și crește ca și popularitate de la o săptămână la alta.

Dar să luăm întâi cifrele:

– ultimul sondaj dă un raport Hillary Clinton (candidată din partea democraților) vs Donald Trump (posibil candidat din partea republicanilor) de 51% la 45%. Precedentul sondaj o dădea pe doamna Clinton cu 56%, iar pe Trump cu 40%. Așadar, o creștere de 6 procente din iulie până în august.

– În ceea ce privește disputa din interiorul republicanilor, Jeb vs Trump, fiul fostului președinte George W. Bush are doar 13% din susținerea alegătorilor republicani, spre deosebire de Trump, care are 24%.

Așadar, omul are priză la public, dintr-o candidatură glumă a devenit un motiv de îngrijorare. De ce?

Sloganul de campanie al lui Trump este: ”Să redăm Americii măreția ei”. Iar măreția Americii lui Trump seamănă izbitor de mult cu ceea ce își dorea și Kennedy. O redesenare a frontierelor, fără a se mai merge pe principiul exportului de democrație. O reducere a numărului de rezerviști la un minim, o reducere a bugetului alocat armatei cu peste 70%. Atac la emigranți. Cu promisiuni de locuri de muncă. Cu o nouă țintă, economic vorbind, China, pe care vrea să o doboare.

donaldtrump

Una din cele mai halucinante promisiuni ale lui Trump, dar care au prins enorm la public a fost: tăiem taxarea aplicată corporațiilor noastre și taxăm cu 20% importurile și 15% companiile care fac outsourcing. Numai că lucrul acesta este ilegal. Dacă vreți o comparație din politica noastră, campania lui Trump seamănă cu cea dusă de Dan Diaconescu. Promisiuni imposibil de realizat, dar care, pentru o mare parte din oameni, oameni aflați într-o sărăcie cruntă, reprezintă fix ceea ce vor să audă.

Dacă mai adăugăm la asta și stilul de one man show, presărat cu injurii aduse femeilor, cu folosirea unor poze cu naziști pentru promovare, plus alte multe gesturi, iată cum, la modul cel mai serios, acum stăm și ne întrebăm: e lumea pregătită pentru acel moment când Donald Trump va deveni președintele SUA?

4 thoughts on “E lumea pregătită pentru Donald Trump președinte al SUA?”

  1. Totul e doar show acolo! ….Nu cred ca va ajunge Donald candidat. Si daca ajunge atunci serviciile au ales deja sa fie sef contracandidatul!

  2. Inca unii care vor ” sa-si ia tara inapoi ” !Da ce-ti venii Iancule de-l bagasi in seama pe Trump : voi “liberalii ” cautati noi aliante si v-a promis ala ceva ? 8) Fi serios , tipul a mai candidat d e vreo cateva ori pana acum si-o s a candideze cat o avea probleme financiare : la aia fiscul iti restituie banii bagati in campanie considerandu-i investitie …. neproductiva . ;-)

  3. @marian daca pana acum candidatura lui era o joaca, nebagata de nimeni in seama, lucrurile stau cu totul altfel acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.