E-isteț.ro, recompense pentru elevii inteligenți

Anul trecut toată lumea a încercat să ne convingă că rezultatele la Bacalaureat 2014 sunt mult peste așteptări, cum a reușit, iată, Ministerul, să readucă pe linia de plutire un examen ce părea total compromis.

Nimic mai neadevărat. La examenul de anul trecut s-au prezentat doar jumătate din numărul total de elevi înscriși în clasa a 12-a la începutul anului școlar. Pe lângă aceștia, aproximativ 15.000 au renunțat după prima probă. Dacă mai adăugăm și pe cei care au picat anul trecut și aveau dreptul să participe la o nouă sesiune de examene acum, ajungem la un număr total de 300 de mii de elevi care ar fi trebuit să participe.

Așadar procentul corect de promovabilitate este undeva la 30%, mult mai mic ca în anii trecuți. Ca să vă faceți o idee, cu numărul celor care au trecut bacalaureatul în 2014 nu s-au ocupat nici măcar locurile la facultățile de stat, subvenționate. Ce se va întâmpla cu celelalte mii de universități care nu au de unde să își ia studenții?

image

Învățământul românesc este cu adevărat la pământ și nu se întrevede nicio șansă să fie reabilitat prea curând. Problemele sunt majore, multe, și decât să stăm să le discutăm, mai bine am căuta soluții pentru a le rezolva, pentru a-i ajuta pe tineri, indiferent că vorbim de copiii care se pregătesc de testele naționale sau de cei care dau BAC-ul, să conștientizeze importanța școlii și să se pună pe învățat.

Și dacă deja știm că metodele tradiționale nu mai funcționează, de ce nu încercăm să aplicăm metode alternative de învățat, cum ar fi de exemplu teste online de la e-istet.ro? Unde găsești toate testele necesare, utile pentru evaluare și care sunt practic preluate de pe edu.ro

Și mai ales, de ce nu încercăm să recompensăm copilul care învață și care obține rezultate bune la evaluare? Trimițându-l într-o excursie, de exemplu, împreună cu părinții, care au achiziționat din timp biletele de avion.

Sistemul gândit pentru dumneavoastră este pe bază de abonamente, în funcție de perioadă (1 lună – 29 lei / lună, 2 luni la 24 lei pe lună sau 3 luni la 19 lei pe lună). Prețuri fără concurență și rezultate garantate.

Se apropie cu pași repezi testele naționale. Poate ar fi timpul să nu mai livrăm o nouă generație tristă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *