Dușul vs român – o luptă inegală

Din care câștigă, aproape mereu, românul. Nu știu dacă este ceva genetic aici sau vorbim pur și simplu de un brand personal, care să ne facă mai ușor de regăsit în orice colț al lumii am fi, reunindu-ne după miros. ”Uite-l și pe ală cum miroase, e român de-al nostru”.

Nu mai are rost să aducem în discuție statistica. Suntem codașii Europei la orice capitol: număr de dușuri, pastă de dinți consumată, săpun, șampon consumate pe an. La tot. Mascăm jegul din noi prin parfumuri scumpe, aruncate pe un corp ce tânjește cu disperare după un pic de apă. Bucureștiul, vara, este un oraș insuportabil. Din multe puncte de vedere, dar, mirosul le întrece pe toate.

Să te ferească Dumnezeu să ai neșansa de a lucra pe timpul verii și de a fi nevoit să mergi cu RATB-ul. Acolo va fi sfârșitul și scrâșnirea cea de pe urmă, vorba textelor biblice. Și exemplele pot continua la nesfârșit. De ce am ales să fac această introducere? Pentru că știrea zilei de azi este una cu adevărat cutremurătoare, șocantă, țineți aproape căci nici nu știți ce pierdeți:

”Un student din Africa de Sud a câștigat recunoaștere mondială pentru invenția sa care ne permite să facem duș fără apă”

Serios? Păi noi facem asta de mii de ani și vine copilul acesta din Africa să ne spună el că a descoperit apa caldă? Sau mai bine zis, absența ei? :)) ) Nu mă puneți, vă rog, să încerc să explic procedeul tehnic prin care poți face duș fără apă, probabil că e pe bază de nisip fierbinte, nu mai sunt o fată cuminte…

image

Acum, lăsând gluma la o parte, pentru cei pentru care baia nu este chiar un spațiu străin, plin de obstacole și pericole necunoscute, vreau să vi-i prezint pe cei de la Saniclas, de la care puteți alege tot ce vă doriți voi pentru o baie ca în reviste: cazi baie, rigole scurgere sau lavoare pe blat, toate la o calitate fără concurență și prețuri pe măsură.

Pentru că, în ciuda scepticilor, cred că e timpul ca și românii să se împrietenească cu ideea de igienă personală și să trecem de acel stadiu unde avem internet și  în cele mai ascunse locuri din țară, dar rămânem cu multe locuințe având toaleta în curte. Totul depinde doar de noi și de dorința noastră de a evolua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *