Azi am avut meci cât o finală. Justiția și-a dat autogol, Dragnea este finalist!

Întreaga Românie a stat astăzi conectată la ceea ce se întâmplă la ÎCCJ în dosarul Bombonica și ceea ce ar fi trebuit să fie ultimul termen pentru Liviu Dragnea. Cele două echipe: pe de o parte România, justiția română și o parte din poporul care vrea să se termine odată cu acest subiect care a parazitat societatea din 2016 încoace (mă refer la subiectul salvării lui Liviu Dragnea din pușcărie) și pe de altă parte avem România lor, a usținătorilor lui Liviu Dragnea, care, așa cum îi auzeam și în fața ÎCCj, deja scandează: ”Dragnea președinte!”.

Meciul a fost intens, cu ambele galerii aproape să se ia la bătaie, cu echipele timorate ambele. Dragnea a încercat și o alunecare incorectă, fix la un adversar care putea fi blat cu el. Nu a mers, dar, până la urmă, a obținut remiza cât o victorie. ÎCCJ a amânat până pe 20 mai decizia în acest dosar. Între timp, peste 2 zile, cel mai bun transfer din tabăra lui Dragnea, CCR, s-ar putea deja să dea golul de aur și să aducă trofeul libertății în tabăra liderului pesedist.

Dincolo de nota un pic ironică în care am încercat să scriu acest editorial, realitatea este una extrem de tristă și de dezamăgitoare. Avem o justiție care refuză să își asume o decizie. Vinovat (pe bază de probe), nevinovat (tot pe baza acelorași probe). Lucrurile sunt atât de simple. Altfel, ceea ce vedem azi ne duce cu gândul la blaturile acelea de pe vremea Cooperativei lui Tata Jean, când Bistrița aproape lăsa cale liberă adversarilor să vină și să înscrie. Și ca să fie sigură că nu este nicio problemă, scoteau și portarul din poartă.

Cam așa arată justiția de la noi azi. Precum Bistrița lui tata Jean. Și este rușinos. Așteaptă să vin CCR cu golul de aur și apoi să se spele pe mâini: ”noi am vrut să îl condamnăm dar uitați, asaltul asupra noastră nu se mai oprește”. Și iar cu proteste pe treptele tribunalelor.

Blat ordinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.