Dragnea, ce răzGRINDEANU

Politica românească este plină de astfel de momente. De râzgândaci. De oameni care au făcut la un anumit moment o declarație și apoi, peste un timp, fără ca măcar să vezi o mică jenă în ochii lor, să iasă și să spună cu totul altceva. Alături, bineînțeles, de omul pe care l-au bălăcărit prima dată. Pare un botez al prieteniei, sau, mai bine zis, cârdășiei.

Ca atare, de ce ar trebui să părem atât de surprinși că fostul premier Sorin Grindeanu revine în prim planul politicii românești, în elita guvernării PSD, de acolo de unde a fost izgonit acum aproape 4 luni, după o operațiune ca la carte de demonizare și discreditare. Să dăm cuvânt înregistrărilor din trecutul recent:

Liviu Dragnea: “O spun cu regret, în opinia noastră Sorin Grindeanu este o unealtă. A cui, ne e greu să ne dăm seama. Colegii mei care s-au uitat aseară la televizor au spus parcă avea în spate ceva care îl obligă să spună acele lucruri. Trebuie să alegem din mai multe variante, după o dezbatere serioasă, care e varianta care comportă cele mai mici riscuri să nu ajungem în aceeaşi situaţie”

Mihai Tudose: ”La învestire, premierul Grindeanu a vorbit foarte frumos de normalitate. Problema guvernului a fost acea normalitate relaxată. România are nevoie de un guvern nerelaxat, preocupat de termene și realizări, de construcții, de lansări și inaugurări. Trebuie să uităm starea de normalitate. Cine vrea normalitate să-și ia un serviciu cu program fix. În acest guvern se va munci non-stop pentru recuperarea întârzierilor”

Aș mai putea să pun și declarații ale lui Codrin Ștefănescu, dar nu dorm încă cei mici și poate citesc și ei. Întrebarea care se pune este simplă: de ce fac politicienii români aceste jonglerii cu declarații, cu oameni buni sau răi? Într-o epocă în care orice cuvânt, respirație, rămân înregistrate și pot fi oricând folosite, politicianul român, precum este Dragnea, nu are nici cea mai mică tresărire să vină să ne spună că Sorin Grindeanu este un nimic, pentru ca apoi să ia acest nimic și să îl pună într-o funcție plătită foarte bine. De către noi.

Ajungem astfel la adevărata și grava problemă a acestă ”răzgrindeneli”. Vorbim de un adevărat atac la securitatea statului român. După fiecare moment electoral, partidul care ajunge la guvernare nu este preocupat să își ducă la îndeplinire programul cu care a câștigat alegerile, ci să termine de împărțit toate funcțiile posibile din țară, pe criterii doar de nepotism și datorii, deși poate astfel se duc de râpă instituții care ar funcționa bine cu un management profesionist.

Toată treaba asta durează fix până vine alegerile, vin alții la putere și dă-i și luptă iar. Despre Grindeanu nu ar fi prea multe de spus. Un om politic care acceptă să fie premierul marionetă al unui lider politic frustrat de faptul că nu poate conduce el șandramaua, un om politic care este dat afară din guvern și din partid după un scandal ce a făcut înconjurul lumii, să vină apoi și să accepte o sinecură, doar pentru că este bine plătită, asta confirmă cam tot ceea ce spunea despre tine prin diverse medii politice.

Editorial publicat pe Știripesurse.ro

One thought on “Dragnea, ce răzGRINDEANU”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *