Domeniile Web proprii – un pas înainte pentru dezvoltare durabilă

Dimensiunea online a vieților noastre a căpătat o importanță capitală în ultimul timp, arătând cu adevărat puterea pe care tehnologiile o au și capacitatea lor de a suplini o serie largă de activități. Pentru orice idee, fie că este vorba de o afacere la început de drum ori una cu o anumită experiență pe piață, este nevoie de o prezență online. În pofida oricărui succes în mediul offline, comunicarea este înlesnită de noile medii, iar în cazul promovării și, implicit, al atragerii unui număr important de persoane, construirea unui site este un pas esențial.

Indiferent de funcțiile esențiale pe care un site le îndeplinește, fie că este vorba despre prezentarea produselor și ideilor noastre sau de vânzare directă (marketplace-urile, de exemplu), este esențial să deținem un domeniu propriu și site-ul să poarte numele propriu, al mărcii sau al brandului pe care vrem să-l facem cunoscut. Adresa site-ului dumneavoastră va cuprinde, astfel, o bună parte a identității brandului pe care vreți să-l dezvoltați, reușind în timp să se diferențieze comparativ cu celelalte oferte de pe piață. Pentru a înregistra repede și ieftin domeniul propriu dorit, Găzduire.ro propune pachetele promoționale care să le ajute într-un mod complex pe persoanele care-și doresc lansarea în online a unei idei sau a unei afaceri.

IMG 1

După alegerea numelui de domeniu pe care îl doriți, care să reprezinte pe deplin ceea ce faceți, este important să vă ocupați și de segmentul găzduirii informațiilor pe care site-ul dumneavoastră le va conține. Pentru că numele de domeniu și înregistrarea acestuia reprezintă doar un pas. În absența găzduirii, site-ul va fi inexistent. Printr-o comparație simplă, numele de domeniu este plăcuța fluorescentă pe care trecem numele unui magazin, în timp ce serviciul de găzduire (hosting) reprezintă spațiul fizic al magazinului, pe care îl vom popula cu produsele dorite. Deținerea unui domeniu propriu reprezintă o evoluție pentru orice idee, știut fiind că platformele gratuite nu oferă toate funcțiile necesare și, în general, sunt folosite pentru diverse etape de început ori pasiuni ale oamenilor.

Existența pe piață și impunerea ca marcă, iar mai apoi ca brand, cere existența unui domeniu propriu (numedomeniu.ro; com; net; org; info; eu; us; de etc.) care vă va permite să creșteți site-ul pe măsura obiectivelor de marketing pe care le stabiliți. Prin intermediul Găzduire.ro aveți la îndemână pachete promoționale la costuri accesibile, astfel încât să faceți primul pas, și cel mai important, pentru o dezvoltare online sustenabilă pentru afacerea dumneavoastră. Domeniile proprii se bucură de mai multă încredere, de o rată mai mare a recognoscibilității numelui mărcii/brandului, având mai multe opțiuni în ceea ce privește creșterea traficului și a numărului de vânzări.

Pentru a putea înțelege necesitățile unui site eficient, cât și a necesității înregistrării și a găzduirii unui domeniu propriu, gândiți-vă la existența unui site ca la un alt spațiu care poate funcționa ca orice loc fizic, mult mai rapid și mai eficient, prin intermediul algoritmilor. Fie că vindeți produse, fie că sunteți oameni inovatori care jonglați cu cele mai bune idei și vreți să le faceți cunoscute, deținerea unui domeniu propriu și găzduirea acestuia pe o platformă dedicată vă va ajuta să deveniți o voce distinctă pe piață și să puteți să folosiți toate instrumentele pentru a putea să atrageți atenția. Este un pas colosal în dezvoltarea oricărei afaceri. Dar cum pentru orice problemă există o soluție eficientă, fie prin intermediul încercărilor ori al ajutorul specialiștilor în promovare și marketing, site-ul online poate deveni o parte esențială a afacerii dumneavoastră.

Cele mai puternice branduri găsesc echilibrul între folosirea instrumentelor mediului online și offline, astfel încât să reușească să comunice eficient cu categoriile de public vizate. Deținerea unui domeniu propriu este cel mai important pas pentru a demara aventura cea mai interesantă din evoluția online a oricărei idei. Cu prețurile corecte puteți parcurge drumul spre succes și satisfacție, bucurându-vă de servicii profesioniste de înregistrare și găzduire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *