Din nou acasa si pentru totdeauna acasa cu servicii de repatriere-decedati.ro

Niciun loc nu este la fel de iubit, cum este acasa! Inchizi ochii si stii ca in  in vale se afla raul care curge vesel printre pietre. In stanga se intinde padurea de brazi, in dreapta cea de fagi si de stejari. Cimitirul se afla in cel mai inalt loc din sat, de parca mortii ar fi pusi de veghe, in cazul in care sosesc invadatorii. Printre morminte freamata linistitor iarba de parca ar spune un basm celor care dorm sub ea.

Un brau de brazi strajuieste cimitirul. Cine nu ar vrea sa se odihneasca linstit aici, la vremea de apoi.

Pe turla bisericii se strang la concert ciocarliile si privighetorile. Iarba isi scutura coama verde in bataia vantului, iar macii rosesc timid in fata soarelui.

Din cimitir se vad pana departe alte sate, apoi orasul apropiat si este atat de aproape cerul. Poti sa colinzi toate tarile lumii, nu gasesti loc mai linistit si mai minunat ca aici. In acest colt de rai este frumos si cand ploua, si cand straluceste soarele si cand ninge feeric.

Din pacate, satul este plin de batrani. Tinerii s-au raspandit in toata lumea. Culeg masline in Grecia, citrice in Spania si in Italia, construiesc, culeg capsuni in Germania si ingrijesc alti batrani, in timp ce ai lor plang de dor acasa.

Cu toate acestea multi sunt adusi defintiv acasa, fiindca vine o vreme cand nu mai vrei si nu mai poti pleca de acasa.

Oamenii mor departe de casa, cu dorul de cei dragi in suflet si mai ales cu dorul de casa.

Pentru ei exista servicii de repatriere-decedati.ro dar si pentru apartinatorul care nu isi gaseste linistea pana nu stie ca si-a facut datoria fata de cel drag.

Ultima intalnire trebuie sa aiba loc, fiindca asa suntem noi, romanii, sentimentali.

Am intrat de curand pe site-ul celei mai bune firme de servicii de repatriere-decedati si am citit marturisirile clientilor sa inteleg cat este de important pentru ei sa isi aduca mortii acasa. M-au marcat doua marturisiri. Prima suna asa:„Va sunt recunoscatoare toata viata pentru momentul acela in care am primit sicriul la capela.”

Am inteles in acel moment cat de mult inseamna pentru o mama sa faca tot ceea ce trebuie facut pentru copilul ei, chiar daca in acelasi timp cu el, isi ingroapa si o parte dn inima sa, cat de important este pentru un sot, sa isi aduca acasa sotia, modul in care firmele de pompe funebre realizeaza intregirea familiilor prin ceea ce fac.

A doua marturisire a fost urmatoarea: „Va rog sa ma iertati ca v-am tot stresat cu telefonanele, fiindca eram nerabdatoare sa mi-l aduceti acasa! Nimeni nu m-a ajutat asa de mult, cum m-ati ajutat dumneavoastra.”

Drumul din tara in care a avut loc decesul pana acasa este greu, fiindca nu se reduce la transport. Ca apelul persoanei care are nevoie disperata de ajutor sa primesca raspuns, cineva nu doarme la sediul firmei din Romania toata noaptea. Sunt oameni dedicati meseriei lor si gasesc mereu un cuvant bun pentru apartinatori. Tot ei sunt cei care consiliaza apartinatorii si care tin legatura cu echipa din tara in care  avut loc decesul.

Acolo, in strainatatea este cea mai mare alergatura.

1. Este nevoie de documentele care sa permita repatrierea si pentru obtinerea lor, cineva trebuie sa mearga la institutiile din tara straina.

2. Pregatirea trupului neinsufletit este anevoioasa, mai ales ca echipa tine cont de toate dorintele apartinatorilor si le pune in practica. Este adevarat ca exista sali autorizate de pregatire a decedatului, dar nu este usor sa speli si sa imbraci un trup inert dupa ce i s-a facut imbalsamarea, daca situatia lui permite acest tratament. Pentru rudele care tin la fumusetea defunctului, exista specialisti care realizeaza un machiaj al fetei care face adevarate minuni.

3. Nici asezarea in cele doua sicrie suprapuse nu este usoara si manipularea necesita un efort in plus, avandu-se in vedere greutatea mare.

4. Transportul funerar se realizeaza cu masini autorizate, care pot oferi decedatului temperatura scazuta de care are nevoie, data fiind conditia sa.

Uneori capul familiei a plecat departe, sa trimita bani acasa si acolo a avut un accident de circulatie stupid, iar familia a primit trista veste. Suferinta lor este dubla: au pierdut singurul sprijin si nu au nici banii necesari pentru repatriere.

Tocmai de aceea este bine sa fie informati, asa cum fac firmele de top care ofera servicii de repatriere ca in cazul lor, repatrierea este gratuita, fiind decontata din despagubirile pe care familia le primeste.

Nici posesorii unei asigurar de viata nu achita costurile repatrierii.

Informatii complete gasiti pe site-ul acestor firme de top si tot ele ofera servicii de calitate premium la preturi modice, fiindca se gandesc si la apartinatori si la cei care au plecat sa castige mai bine peste hotare.

Uneori suntem nevoiti sa dormim in hoteluri si in pensiuni, cand calatorim, dar nicaieri nu este mai dulce somnul, cum este acasa. Parca si perna ne cunoaste si devine mai moale.

La fel se intampla si cand omul moare si este asezat cu grija in pamantul tarii sale. Este o legatura indisolubila intre tara si cetatenii ei.

Suntem datori gliei natale, sa devenim floare si iarba, sa o imbogatim si sa o infrumusetam, iar ea trebuie sa ne primeasca la sanul ei cald.

Acasa este cuvantul magic la care se gandesc romanii plecati si tot in edenicul acasa proiecteaza ei somnul de veci.

Cine ar da un loc in cimtirul linistit de pe deal din Romania, pe o casuta in care este pastrata urna cu cenusa in Spania sau Italia?

2 thoughts on “Din nou acasa si pentru totdeauna acasa cu servicii de repatriere-decedati.ro”

  1. Ai inebunit d e tot Ianculeeeeeeeee !? Pana si astora le faci reclama , pana si de la astia iei bani ? HUOOOO !!!!! AU si ei dreptate saracii ca-n perioada asta de pandemie , sant mai rau decat aia cu HORECA in materie de castiguri insa , sa le plangi astora de mila ? HUOOOOO !!! Chiar nu mai ai monetar de-ai ajuns sa le iei si astora…ORTU ?! 8) HUOOOOO !!! P.S. Da’ ce facusi , ai terminat aia 70.000 de coco si-acum vrei sa-ti refaci … stocul , in vederea alegerilor din Septembrie ? Respect si… HUOOOOO : AI VOTUL MEU INCA DE PE ACUM !!!!!!!!!!!!! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *