Din ciclul flori și pentru că frumos

Cam așa aș putea exemplifica eu pasiunea pe care o am de când eram mic copil pentru flori și pentru a avea cât mai multe din ele în casă, în fiecare loc posibil din ea. De unde această nebunie a mea? Probabil că este și o problemă ce ține de moștenirea genetică, la mine în familie fiind o adevărată religie cultivarea și îngrijirea plantelor. Întâi plecând de la maica mea, profesoară de științele naturii și care pe tot ce era floare mai frumoasă, punea mână și o aducea acasă, ca să o creștem. așa am ajuns să am unii din cei mai frumoși trandafiri japonezi, crini sau ficuși. Ca să nu mai vorbesc de Crăciunița, floarea care de fiecare dată, în apropierea Crăciunului, înflorește ca nicicând în altă perioadă a anului.

flori

Al doilea model al meu pentru această pasiune este dat de mătușa mea. La ea am văzut cei mai mari și mai frumoși ficuși și de atunci mi-am dorit să am și eu asemenea flori în casă. Dar să nu credeți că este ceva ușor să ai plante de apartament. Necesită foarte multă atenție, grijă și condiții speciale. Contează chiar orice mic gest pe care îl faci în privința lor, ca de exemplu, dacă pui o floare care are nevoie de foarte multă lumină într-un loc întunecat, fii sigur că acea floare nu va rezista foarte mult. La fel de important este și pământul pentru flori, care trebuie să fie diferit pentru fiecare specie și care are nevoie de o schimbare la perioade prestabilite de timp, până la folosirea unor stimulatori de înflorire sau a unor folii reflectorizante care să ajute la o iluminare mai bună în zonele unde lumina soarelui nu ajunge la fel de mult.

Plus udatul florii care și el trebuie să respecte anumite reguli. Nu pot să îi înțeleg pe cei care cred că dacă toarnă o băltoacă de apă în ghiveci și uită apoi de el cu săptămânile, gata, florile sunt în regulă. Pentru mine, chiar dacă vă vine greu să vă imaginați, îngrijitul florilor este o plăcere și chiar un mod de relaxare. Și ca să vă conving de asta ar trebui să vă și invit pe la mine într-o vară, ca să ne bucurăm de un pahar de șpriț și de o țigară bună într-un balcon transformat într-o adevărată seră. Și care este marea mândrie a mamei mele. Deci și a mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *