Despre România în Parlamentul European – sau cum să mimăm orgasmul

M-am uitat şi eu ieri la dezbaterea din PE. De curiozitate.

Taberele se ştiau: PPE pe de o parte, cu Reding şi Barroso vârf de lance. Socialiştii pe de altă pare, cu Graham Watson în frunte. Am avut ocazia şi să vedem cum se comportă europarlamentarii noştri: Becali – inexistent, EBA – bătea din palme ca maimuţa la banane, Macovei, puţin agitată după ceva tărie.

Mi-a plăcut luarea de poziţie a Noricăi Nicolai. Bine punctată, a măturat pe jos cu Reding.

Dincolo de toate astea, discuţiile de ieri au arătat că Parlamentul European nu diferă cu nimic de Parlamentul nostru: aceleaşi ţaţisme, discuţii inutile, atacuri la persoană. În fapt, e doar o scenă unde se manifestă nişte unii care nu au mai avut loc prin Parlamentele ţărilor lor şi ca atare i-am trimis să se joace la Bruxelles.

Iar ca totul să fie mirific, discuţiile de ieri sunt precum un orgasm mimat: ne păcăleşte pe toţi şi fiecare e fericit: Băsescu rămâne bine mersi la Cotroceni, Ponta şi Antonescu sunt bucuroşi că au expus şi punctul lor de vedere, poporul român e extaziat la vederea interesului european de a fi votul său apărat.

Rămâne totuşi o întrebare: unde erau toţi liderii ăştia europeni care ieri ne apărau chiar pe dulcele nostru grai, când Reding şi Barroso făceau pipi cu jet pe dreptul nostru de a ne alege viitorul?

European-Parliament-_-khojaly

7 thoughts on “Despre România în Parlamentul European – sau cum să mimăm orgasmul”

  1. M-am uitat si eu. Cel mai mult mi-a placut un nenea roman (imi scapa numele) care a luat cuvintul doar ca sa se isterizeze ca Reding are pe ea sacou portocaliu. Mi s-a parut exceptional, pe bune :))

  2. Bine că în sfârşit se mai aud şi alte voci pe afară şi mai ales că se vorbeşte de ilegitimitatea recuperării şi returnării la Cotroceni a dlui Traian Băsescu, altfel credeam că trăiesc aici înt-un abur toxic degajat de USL :)

  3. @Stefan
    “Doamna Viviane Reding, am tot respectul pentru dumneavoastra, dar in aceasta vara v-ati comportat exact ca un agent electoral al lui Traian Basescu, ati fost exact ceea ce aratati si astazi cu haina portocalie pe care o imbracati, un membru PDL desavarsit care il sustine neconditionat pe Traian Basescu, dar prin acuzatiile dumneavoastra ati adus prejudicii foarte mari Romaniei, nu numai politice, dar si economice”

    Ce misto e cand extragi din context… Baniuesc ca ai avut orgasm intelectual cand Macovei a spus ca are informatii din presa referitoare la frauda de 1.5mil. Presa care este la fel de independenta si obiectiva precum justitia ramasa libera. Si… ca sa ma isterizez si eu putin… cred ca ambele de culoarea sacoului :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *