Despre pragul de 30% la referendum

După ce ieri Camera Deputaţilor votat Legea Referendumului şi reducerea pragului de validare la 30%, mai toate bocitoarele naţionale, în frunte cu Sorina Matei, s-au pus pe deplâns soarta ţărişoarei şi cum a încăput ea pe mâna unei majorităţi care, prin votul minorităţii, poate face tot ce vrea.

Acum, privită superficial, situaţia chiar poate sta aşa. NU are cum să fie relevantă o prezenţă de doar 30% pentru consultarea populaţiei în teme de interesa major, precum Constituţia, regionalizarea şi altele de genul.

Dar, dacă tu nu vrei ca o minoritate să decidă pentru tine, păi atunci ieşi din casă, mişcă-te la vot şi exprimă-ţi voinţa.

Pentru că, dacă avem o mare problemă ca popor, este aceea că ne complacem într-o puturoşenie cruntă în ceea ce priveşte acţiunea faţă de lucrurile care ne pot afecta. Şi, hai să fim serioşi, suntem de foarte mulţi ani în situaţia în care o minoritate decide pentru noi, majoritatea.

votputere

8 thoughts on “Despre pragul de 30% la referendum”

 1. Corect, insa cand vezi ca te-ai dus la vot dar ce ai votat tu e degeaba, ar trebui sa se gaseasca si o metoda de penalizare. Adica votul doar prin “da” sau “nu” nu mai ajunge. As vrea un vot ca in poza aia de mai sus: “iesi din viata politica” or smth like that.

  People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people !

 2. Toti rat(h)atii astia incearca o manipulare ieftina, care prinde la dobitoci. Nu votezi, nu contezi. Punct. Nu-ti ia nimeni dreptul de a vota. Daca aia 70% ar fi contra subiect, sa-si miste curu’ la vot si sa stampileze cu nu. Simplu. Restul e retardare.

 3. @ Ionut

  Stii bine ca pe politica suntem cand si cand convergenti. Ca ti-o dau cand iti zugravesti partidul mai alb decat e, e altceva.

  O sa ploua cand o sa recunosti public valoarea lui daniel si a bor :D

 4. Astia au bagat figura cu “pragul de 30% ” pentru ca au vazut ca oamneii s-au scarbit si de politica si mai ales de acesti impostori ce se numesc { culmea tupeului ! } politicieni ! Ia sa se prezinte….90% din alegatori…sa vezi ce ar suge-o pe cosor javrele astea !!!Cat despre Sorina Matei…enervanta muiere frate draga !Plang de mila lui barbat-su …presupunand ca a gasit vreun nebun care sa stea langa popoul ei !La o isterica din astea…si ” aia” de cal este …nimic ! Cum o rezista tampitul ala de Ciutacu s-o vada zilnic ?

  1. @marian ciutacu, pana nu plateste penthouseul nevestei (zice piata ca a costat ceva) sta cuminte la raitaru

 5. “Un proces în care judecă victimile este, însă, o farsă.” Nici o grijă. Ajunşi la putere, cei ce se considerau reprezentanţi ai victimelor comunismului s-au mâncat între ei şi au adus în fruntea guvernului un personaj hilar şi, după anumite informaţii, uşurel informator al Securităţii. O reconciliere mai profundă nici că se putea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p