Despre Grecia

Nu am să mă bag să fac eu analize economice. O fac cu mult mai mult talent analiști de peste tot. Nu am să încerc nici măcar să fac o comparație politică între România și Grecia, între ceea ce se întâmplă acolo acum și situația de criză de la noi, cu deja celebrele tăieri de salarii și pensii operate de Băsescu.

Eu nu vreau decât să vă aduc la cunoștință următoarele:

Democrația – din grecescul δημοκρατίαdemokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere” = "puterea poporului"

Asta au făcut grecii. Au exercitat democrația în forma ei cea mai pură. Și au decis așa cum au decis. Asumându-și toate riscurile. Ori, să ieși în spațiul public și să vorbești de demagogie în gestul lui Tsipras de a convoca referendum, te face să pari un pic cam…penibil.

2 thoughts on “Despre Grecia”

  1. Basescu era din umbra { c e din umbra ca era pe fatza !!! } seful PDL , actualii vostrii aliati Iancule in caz c-ai uitat chestia asta !!! Da , ai dreptate daca in Grecia s-ar fi operat atunci acele taieri otova d e salarii si pensii , la ora asta vorbeam la timpul trecut despre Grecia si locul ei in UE . Vad ca toata lume a sare la gatul lui Tsipras si-al guvernului sau , uitand ca asta conduce Grecia d e mai putin d e sase luni . Da , Tsipras , avand grecii si GRECIA { chiar daca nu in totalitate } in spatele sau a reusit s a dea o palma UE si sa-i faca pe cei c e au finantat aventurile economice ale tuturor guvernelor grecesti d e pana la Tsipras sa-si reconsidere pozitia d e fortza cu care au ” negociat ” cu Ellada ! PARAKALO ELLADA !!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *