Mai este designul interior pentru o casă modernă o chestiune de statut social?

Multă lume care aude de design interior îl asociază automat cu ceva demn de casele burghezilor înstăriți.

În mintea unora, designul interior înseamnă elemente arhitecturale scumpe, amenajări artistice pretențioase și un rafinament menit doar caselor de magnați.

Puțini știu însă că designul interior este prezent în aproape orice casă. Desigur, greu poate fi numit un perete spart și o așezare feng-shui a mobilei design interior, însă în proporții variabile, vorbim cam despre același lucru: îmbinarea esteticului cu funcționalul într-un echilibru perfect.

Merită, așadar, să investim în amenajările interioare ale unei case moderne?

Să aflăm!

Designul interior pe înțelesul tuturor

Așa cum spuneam chiar mai sus, designul interior este o îmbinarea cât mai reușită între estetic și funcțional.

Cum funcționează această simbioză:

● Din punct de vedere estetic, interiorul unei case reflectă personalitatea proprietarului. Chiar și cele mai mici detalii, precum dispunerea bucătăriei sau a sălii de oaspeți, contează la nivel estetic. Designul interior armonizează practic un astfel de spațiu pentru a reflecta cât mai mult personalitatea și stilul de viață al proprietarului

● Din punct de vedere funcțional, designul interior contează enorm, mai ales pentru o casă modernă. Avem mult mai multe obiecte față de acum câteva decenii, acest lucru este clar. Modul în care le dispunem în casă ne poate fi cu adevărat de ajutor sau ne poate încurca. De asemenea, spațiul interior poate fi organizat într-un mod care să fructifice cu adevărat întreaga suprafață pentru nevoile noastre

După cum putem observa, ambele elemente, estetice și funcționale, trăiesc într-o perfectă simbioză.

Ce se întâmplă dacă una dintre ele lipsește?

Ei bine, atunci fie vom avea o casă ca un muzeu, extrem de plăcută estetic dar care nu pare să adăpostească pe cineva. Sau vom avea o casă cenușie, în care suprafața este fructificată la maxim, dar lipsește amprenta proprietarului care să diferențieze „casă” de „acasă” pentru acesta.

Merită investiția într-un designer interior?

În funcție de pretențiile și dorințele tale, răspunsul diferă. Da, contează enorm să apelezi la un specialist, dacă vrei ca designul interior al casei tale moderne să reflecte acest lucru: că locul pe care îl numești tandru „acasă” nu este ca o oarecare cameră de hotel, fără pic de personalitate.

În plus, nu trebuie să asociezi neapărat designul interior al casei tale cu transformarea acesteia într-un loc artistic. Designerul de interior va ține cont de cerințele tale și îți va propune un plan cât mai fezabil pentru a-ți transforma cu adevărat casa.

Tot ce trebuie să faci, însă, este ca după ce ai pus la punct toate detaliile, să lași designerul să își facă treaba pentru care îl plătești. Oricât de mult ți se pare că îți cunoști mai bine propria casă, tot nu vei putea gândi în spațiu ca un profesionist.

Dacă nu mă crezi, o poți întreba pe Cătălina Șerban, un designer de interior din București care îți poate sta oricând la dispoziție pentru orice întrebări. Îi poți admira operele pe site-ul ei, catalinaserban.ro, și dacă ți se pare că stilul ei se potrivește cu cerințele tale, contacteaz-o.

Mult succes în obținerea interiorului care te definește!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p