Descoperiti Romania!

Autenticitatea, naturaletea si cultura sunt cuvintele ce captureaza cel mai bine esenta Romaniei, o tara dinamica, bogata in istorie, arte si peisaje. Romania ofera nenumarate experiente de calatorii unice, ce asteapta sa fie descoperite. O calatorie de doar cateva ore cu masina o sa va duca de la Dunare la un orasel medieval, intact din Transilvania, de la Bucuresti la Marea Neagra sau din sudul Transilvaniei in Bucovina sau Maramures. Pasiti in trecut vizitand una dintre cele mai faimoase picturi manastiresti in Bucovina, antica citadela din varful dealului in Sighsoara sau un sat folcloric de sute de ani in Maramures.

image

Descoperiti romania cu rent a car si nu ratati Muntii Carpati, al doilea cel mai lung lant muntos din Europa (1500 km). Acestia reprezinta habitatul natural al celor mai mari populatii de ursii, lupi, capre salbatice si rasi din Europa. Veti descoperi sate traditionale uimitoare, cu straluciri aurii pe fundalul caselor pictate in culori calde. Aici, pe pamanturi dominate de castele ancestrale, fortarete vechi si manastiri tihnite viata se misca intr-un ritm mai lent, urmarind cadenta antica a traditiilor si culturii. In adancurile zonelor rurale ale Romaniei, regiunea Maramuresului sintetizeaza mostenirea taraneasca si expune viata frumoasa, linistita de la sat. Zona in sine este o capodopera scenica a frumusetii naturale cu peisaje montane izolate, vai uimitoare si campii vaste. Maramuresul este o peticire a pasunilor verzi si a pasijtilor presarate cu flori salbatici, peste care se rasfira satele traditionale Romanesti.

Atunci cand calatoriti in Romania, asigurati-va ca nu ratati Delta Dunarii, o rezervatie naturala inclusa in patrimoniul Unesco. Numita si "Amazonul Europei", aceasta regiune gazduieste specii rare de plante si pasari si ofera rara oportunitate de a va bucurare de un peisaj uluitor.

Cele mai multe atractii turistice din Romania sunt usor accesibile cu ajutorul transportului public, dar cel mai bun mod de a descoperi toate colturile pitoresti ale tarii este cu masina. In lipsa unei masini proprii puteti alege din numeroasele oferte de masini disponibile pentru inchiriere atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara. Romania este una dintre ultimele tari de pe continent, si probabil din lume, unde inca exista parti din natura ce nu au fost distruse de mana omului, unde mai puteti descoperi acele locuri in care legaturile se fac prin emotii si sentimente, in care natura nu mai este un loc izolat in care va puteti retrage, intrucat aceasta se regaseste peste tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p