Decăderea papionului

Semn distinctiv al unui gentleman, al unui om de calitate, papionul a ajuns să fie cunoscut în politica românească purtat de unui din Lorzii anilor 90, Ion Raţiu. Nu uit nici acum cât mişto se făcea de liderul ţărănist, cel care purta papionul cu atâta plăcere şi dragoste.

Mai apoi, mai spre zilele de acum, de tristă amintire, papionul a fost din nou folosit ca semn al miştoului, chiar de actualul locatar de la Cotroceni, cel care îi spunea lui Tăriceanu: “Aveţi o faţă aşa…de european cu papion” adică, mai pe limba noastră..nepotrivire de caracter al posesorului de papion cu balcanismul tragic în care ne zbatem.

Să nu îl uităm nici pe Cristoiu, în vremuri când nu era re-avaluat şi a apărut cu papion la Sinteza Zilei, după ce Oprescu a cucerit Capitala, în 2008.

Astăzi, papionul a fost şi el confiscat..şi dus în derizoriu. Mai mulţi susţinători băsişti, aliaţi ai lui Patapievici la ICR-ul falusurilor, se dau azi mândri purtători de papion…când statutul lor e de grohăitori…

cristoiu 

PS: Poza iniţială a acestui articol a fost scoasă la solicitarea domnului Robert Turcescu.

2 thoughts on “Decăderea papionului”

  1. “Semnul distinctiv” al gentleman-ului n-a fost niciodata …papionul{ de la frantuzescul papillon= fluture } sau cravata . Semnul distinctiv al gentleman-lilor a fost intotdeauna : BUNUL SIMT , EDUCATIA si cel mai important , ONOAREA . Ion Ratiu purta papion deoarece , ” se nascuse ” cu el , daca poti intelege asta .Traise in niste cercuri in care , EDUCATIA si ONOAREA , mai ales ONOAREA insemnau ceva , insemnau un ” semn ” , un semn ca acela ce-l poarta apartine unei anume categorii sociale . Pana cand a murit, Ion Ratiu n-a putut intelege realitatile romanesti , n-a putut intelege Romania . Cei ce poarta azi …papion…al folosesc doar ca pe un accesoriu obligatoriu , accesoriu ce arata …pozitia lor sociala .Nu cinstea , nu educatia si …in nici un caz onoarea . Fireste …ma refer doar la personajele …”publice”, pe care le-ai pomenit .Despre ce onoare putem vorbii in cazul lui Ion Cristoiu ?Despre ce onoare putem discuta { ca sa nu mai pomenesc despre Roman Patapievici sau alti tipi de aceeasi factura } atunci cand vine vorba despre Robert Turcescu ? Cat despre actualul locatar al Cotrocenilor….asta n-are nici EDUCATIE, nici BUN SIMT , si mai ales n-are ONOARE ! Eu i-am descoperit aceste ” calitati ” si ca atare …m-am ferit sa-i acord incredere { chiar daca unii “purtatori de papioane” , formatorii de opinie ai maselor , intelectualii ….”rasati ” ai ridicau in slavi simtul , spiritul politic numindu-l : animal politic ….din punctul meu de vedere este doar un…ANIMAL } , fie atunci cand a candidat si a fost ales primar general al capitalei, fie atunci cand a candidat si…a fost ales presedinte al Romaniei …de doua ori !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *