De câți polițiști e nevoie ca să schimbi un LED?

Nu știu. Nu cred că s-a inventat încă bancul cu polițiștii și becurile LED, dar în mod sigur nu mai e mult până apare. Dar până la acel moment, pot să iau eu rolul lor și să vă povestesc cum de mai bine de jumătate de an mă chinui să schimb un bec de la o veioză.

Una de care eram și încă mai sunt foarte mândru, pentru că la momentul la care am achiziționat-o era practic tot ceea ce îmi puteam dori. Aveam lumină suficientă cât să pot lucra cu laptopul până târziu în noapte, și asta datorită eficienței luminoase a ledurilor, care au mai mulți lumeni. În același timp și consumul era unui foarte bun, de doar 35 de wați. Ce să mai, eram proprietarul veiozei fermecate.

image

Asta până în ziua când, după vreo jumătate de an de folosire intensă, LED-ul meu ș-a dus într-o lume mai bună, sper. Așa că dă-i fuga la primul magazin de electronice din oraș, gata pregătit să cumperi ceea ce trebuie și să îți readuci la viață prietenul luminos. Zis și făcut. Cumpăr un LED nou, mă duc acasă cu el, îl instalez bucuros și apăs pe buton. Și stau așa câteva minute bune, descumpănit de faptul că nu se aprinde lumina.

Încerc iar..nimic. Cuprins de dezamăgire, mă duc iar la magazin, iau alte două leduri, vin cu ele, stea și mai ștrengare: se aprind, stau vreo 20 de secunde pornite și apoi, pac, beznă totală. Și tot așa, vreme de câteva luni, am încercat tot felul de leduri, până când am reușit, cu ajutorul unui prieten electrician, să descopăr unde era problema: veioza mea suportă dor un anumit tip de leduri de 35 wați, orice altceva făcând-o nefuncțională. Și cum tipul acel de LED nu se găsește momentan pe la mine, relația mea de prietenie cu veioza cea frumoasă a cam luat-o la vale și cred că foarte, foarte curând ne vom despărți.

Nu de alta, dar iluminarea cu LED prinde din ce în ce mai mult acum, iar a găsi niște becuri bune, și ca luminozitate dar și din punct de vedere al consumului nu mai are de ce să fie o problemă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p