De Crăciun, fii mai bun..

O știți pe aia cu să fim mai buni de sărbători, Crăciunul este un moment al dragostei și alte cele, da? Ei bine, dacă pentru marea majoritate dintre noi perioada asta a fost una a căutării coșurilor de cadou cu whiskey, cadouri elegante, de altfel, sau am stat tot timpul pe internet verificând prețurile coșurilor de cadouri, pentru a le alege pe cele mai bune, alții au înțeles diferit perioada Crăciunului. Și se dă știrea de mai jos:

”Edilii oraşului Angoulême au stârnit controversă după ce au “îmbrăcat” băncile publice în cuşti, pentru a-i ţine la distanţă pe oamenii străzii, scrie France 24. Asta după ce proprietarii de magazine s-au plâns de beţivii care monopolizează băncile şi le sperie clienţii. Un purtător de cuvânt al primăriei a întărit, spunând că locurile de şezut erau “folosite aproape exclusiv de oameni beţi în fiecare zi”.

image

Localnicii s-au arătat însă indignaţi de această iniţiativă. Un fost parlamentar  din Angoulême, Guillaume Garot, a catalogat-o drept “ruşinoasă”, adăugând: “Asta nu e Franţa mea”. Alţii şi-au exprimat dezaprobarea pe reţelele sociale, denunţând ponegrirea milei şi dărniciei ce caracterizează sărbătorile de iarnă. Potrivit publicaţiei locale La Charente libre, administraţia de centru-dreapta a oraşului a catalogat în cele din urmă mişcarea ca fiind o “eroare” şi a spus că va îndepărta temporar cuştile. În ziua de Crăciun, un grup de adolescenţi a reuşit să demonteze una din ele, restul fiind înlăturate de edili ca “măsură de siguranţă”. Purtătorul de cuvânt al primăriei a întărit însă că este doar o “măsură temporară”, cuştile urmând să fie puse la loc. Acestea, a explicat oficialul, fuseseră destinate să fie umplute cu pietre şi să servească drept gabioane, ceea ce se va şi întâmpla.

Acum, dacă mă întrebați pe mine, aș pregăti niște coșuri cu cadouri pentru domnii respectivi, unele speciale, care să îi facă măcar să se rușineze de o astfel de inițiativă și să redevină oameni. Asta dacă mai pot.

One thought on “De Crăciun, fii mai bun..”

  1. Credem ca fiecare cadou trebuie sa fie unul special, la fel ca legatura ce se creeaza intre cel care daruieste si cel ce primeste. Oferim colectie de cadouri corporate de Craciun la cele mai bune preturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.