De ce este bine și trebuie ca Liviu Dragnea să fie condamnat?

Astăzi este o zi decisivă nu numai pentru viitorul personal al lui Liviu Dragnea, dar și pentru viitorul României ca stat democratic. În mod normal, într-o societate decentă, o astfel de asociere nu ar fi trebuit să existe. Ce legătură să aibă democrația unui stat cu statutul de pușcăriaș al unui corupt? Niciuna. Doar că la noi, de mai bine de un an de zile, această conexiune a devenit aproape ombilicală iar derapajele de la un stat de drept, de la un stat democratic, cu justiție funcțională, au atins un prag roșu neverosimil.

Iar toate acestea  s-au întâmplat pentru că un om dorește cu orice preș să scape de pușcărie, prin tertipuri, prin presiuni incredibile la adresa Justiției, în toate formele sale. Ajunși la acest punct și la această dată, când ar trebui să avem prima sentință în Dosarul Bombonica din partea judecătorilor de la ÎCCJ. Procurorii DNA au cerut 7 ani pentru Liviu Dragnea. Și asta ne aduce la răspunsul mult așteptat la întrebarea din titlu.

Liviu Dragnea trebuie să fie condamnat pentru că probele administrate în dosar sunt fără echivoc. Mărturiile celor două femei angajate fictiv, declarațiile Bombonicăi Dragnea, inclusiv faptul că aceasta a achitat partea sa de prejudiciu, toate acestea îl lasă pe Dragnea într-un offside mare. Și cu o culpă cât Belina de mare.

Este bine să fie condamnat Liviu Dragnea pentru că, odată acest lucru întâmplat, i se reduc acestuia opțiunile. Scade presiunea sa la nivel public, scade spre zero presiunea pusă de acesta și de întreaga sa echipă de guerilla pe justiție. Și se cam termină și cu viitorul său în politică și în PSD terminat. Nici nu mai contează cine vine după el.

Nu în ultimul rând, este bine ca Liviu Dragnea să fie condamnat pentru ca, odată cu el, să dispară întreaga sa camarilă. În frunte cu cel mai rușinos guvern pe care l-a avut această țară. Așadar, de condamnarea lui Dragnea de azi putem lega o mult așteptată și visată resetare. A societății, a justiției, a PSD.

Și, să nu uit, ce poate fi mai frumos decât săa asistăm apoi la parastasul de la Antena 3. După Năstase, după Voiculescu, Dragnea este trofeul care lipsește din panoplia de rateuri a acestei stații media de șantaj.

Sursă foto: Inquam

Leave a Reply

Your email address will not be published.