De ce am ales o scoala privata

De putin timp, a inceput scoala. Pentru Tudor a fost primul an in care s-a desprins de colectivul de la gradinita. Acum totul avea sa se schimbe pentru el dar si pentru noi, ca parinti. Cu ceva timp inainte de a incepe clasa I, am inceput sa cautam optiunile pentru a-l inscrie pe Tudor la scoala. Aveam de ales intre doua scoli din cartier. Vorbind cu mai multe mamici, am avut parte de pareri impartite. Unele imi spuneau ca doamnele sunt exigente, altele imi spuneau ca cei mici nu fac mai nimic la clasa, ba ca doamna de engleza tipa la copii si sa nu mai spun de banii dati. Erau parinti care au fost nevoiti sa scoata mii de lei in fiecare an pentru reparatii, manuale auxiliare, cadouri, banci noi si asa mai departe. Mergand la una din scoli am fost, surprinsa, la cel mai neplacut mod, de conditiile de acolo. Toaletele mi-au dat fiori. In plus, copiii nu aveau un loc unde sa serveasca masa sau sa se recreeze. Sincer, imi aduceam aminte de timpul cand si eu fusesem la scoala si chiar nu imi doream ca Tudor sa aiba acelasi tratament ca si mine.

3
Voiam ceva modern, unde sa se simta in largul lui, cu profesori care sa iubeasca meseria si sa ii trateze pe cei mici ca pe niste fiinte umane care au opinii, gandesc si care trebuie sa se exprime pentru a se dezvolta cat mai frumos si mai armonios. Asa mi-a venit ideea sa caut o scoala privata. Oricum, si la scoala de stat as fi dat bani destui pentru conditii care lasau de dorit. Macar la o scoala privata stiam ca voi gasi oameni si conditii net superioare.
Asa am gasit o scoala particulara sector 1, in Bucuresti, chiar foarte aproape de locul unde stam noi. Este vorba despre Teddybar, o institutie care respecta cerintele Curriculumului National, aprobat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. De ce am ales sa il aduc pe Tudor aici? In primul rand, pentru ca am un spatiu scolar modern, la cele mai inalte standarde. Elevii sunt in siguranta si studiaza cel putin 10 ore pe saptamana in limba germana sau in engleza. Clasele sunt formate din maxim 15 elevi si nu din 30, asa cum sunt la o scoala normala. Pe langa orele clasice, copiii pot sa participe la cluburi de arta, sport, instrumente muzicale. Profesorii sunt dedicati si motiveaza fiecare elev in parte sa studieze si sa obtina rezultate maxime la invatatura.
Parintii pot sa aleaga intre programul scurt de la 8:15 pana la 13:30 sau programul lung care incepe de la 8:15 pana la orele 18:00. In plus, aici, cei mici au sala de mese si pauza de pranz de o ora, plus o gustare la orele 16:30. Salile de clasa sunt extrem de frumoase si moderne, cei mici fiind mereu incantati sa paseasca in aceste spatii. Iar, pentru cei care au copii mai mici, Teddybar are si cresa si gardinita.
Eu l-am inscris pe Tudor la Teddybar. Voi ce mai asteptati?

2 thoughts on “De ce am ales o scoala privata”

  1. Intotdeauna in mediul privat veti gasi cu totul alte conditii, scolile, spitalele de stat sunt la fel sau intr-un stadiu mai precar decat inainte de 89… ma refer la majoritate nu la cazuri particulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *