Daraverile zilei de 31 martie 2020

Coronavirus, jurnal de bord 31 martie – Biserica Ortodoxă își pregătește credincioșii pentru un Paște fără prezența la slujbe. Franța a trecut de pragul de 3000 de morți. Există și țări care nu au niciun caz de coronavirus. Municipiul Suceava și zona limitorfă, în carantină totală. Din 15 aprilie România va produce 1 milion de măști zilnic. Suntem, oficial, în scenariul 4, cu 2109 cazuri și 65 de morți. Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei pentru lupta împotriva Covid 19. Alexandru Rafila: ”România va testa un medicament pentru coronavirus, produs în SUA. Suedia refuză să închidă școlile, restaurantele. Diabeticii, foarte vulnerabili în fața Covid 19. Prințul Charles a ieșit din izolare.

4 thoughts on “Daraverile zilei de 31 martie 2020”

  1. Nici macar faptul ca ” Din 15 aprilie România va produce 1 milion de măști zilnic. ” sau ca ” Printul Charles a iesit din carantina ” nu-s importanet in acest ” jurnal ” de COVID 19 din ziua de azi ci , acest anunt al Patriarhiei : Biserica Ortodoxă își pregătește credincioșii pentru un Paște fără prezența la slujbe !!! Iancule am in memorie prima Slujba de Inviere la care-am fost , copil fiind { nu-ti spun anul ca s a nu faci vreun AVC sau macar un infarct amarat } , iar acolo NIMIC nu m-a impresionat mai mult decat , nu multimea in sine ci acel absolut minunat IMN : CRISTOS A INVIAT DIN MORTI / CU MOARTEA PE MOARTE CALCAND . Acel Imn cantat la un ison de acea multime de oameni care , macar in acel moment cand , cantau chiar SIMTEAU , TRAIAU INVIEREA FIULUI OMULUI , MANTUITORUL IISUS HRISTOS . IPF sau IPS Daniel Ciubotea fie isi inchipuie ca strofele IMNULUI CRESTIN sant doar vorbe de vorbit , fie chiar crede ca in Romania mai ales acum , CREDINTA IN IISUS a devenit doar o vorba goala de continut si ca atare , cei ce-si marturisesc acesta credinta prin acest IMN cantat din tot sufletul sa se-auda pana la cer chiar nu mai are rost sa-si … strice vocea . A donat Ciubotea 10.000 de Lei ? Dar de c e nu 100.000.000 de lei ca , are de unde ?! Crede ca , va duce banii cu el in mormant ? Se inshala amarnic ! Si s e mai mira ca ” oile ” nu-l mai urmeaza . Intrebare Iancule : Ciubotea asta , nu-i absolvent al unui Institut Teologic …NEOPROTESTANT , sau sectar cum i-ati zice voi popii ??? Nu c-ar fi ceva rau caci , pana si adventistii canta in noaptea d e inviere acelasi imn : CRISTOS A INVIAT DIN MORTI / CU MOARTEA PE MOARTE CALCAND / SI CELOR DIN MORMINTE / VIATA DARUINDU-LE . P.S. Nu-s rautatzi ci… ceea ce simt acum despre “credintza ” propovaduita d e catre BOR , si-n special de catre conducatorul acesteia . Oare teama d e moarte , sa fie mai puternica decat credinta unei invieri din morti pentru cei ce cred cu adevarat in IISUS Si-N PROMISIUNEA SA DE-A DA VIATA TUTUROR CELOR CE CRED IN EL SI-L URMEAZA ??? 8) P.P.S. Chiar este o rautate ceea ce-am spus acum ! 8) 8) 8)

    1. @Marian Am discutat îndelungă perioada aceasta cu teologi de seamă, cu oameni apropiați bisericii, Patriarhului. Biserica nu avea cum să rămână ea, țanțoșă, în timp ce lumea chiar moare. Nu îl poți ispiti pe Dumnezeu până la a-L face să nu te mai poată salva. Eu cred cu tărie în lecția imensă pe care Dumnezeu ne-o pregătește pentru acest Paște. Și mai cred cu tărie că această lecție va veni fix de la Ierusalim, de la Sfântul Mormânt. Vom vedea dacă am avut sau nu dreptate.

      1. Ai dreptate Iancule caci sta scris : NU ISPITI PE DOMNUL DUMNEZEUL TAU insa… caci exista si un INSA frate Iancu BOR , BISERICA FRATE IANCU TREBUIA SA SE AFLE IN PRIMA LINIE ALATURI DE MEDICI SI … CHIAR SA MERAGA DIN POARTA-N POARTA CACI OAMENII AU NEVOIE NU DOAR D E INGRIJIREA TRUPULUI CI SI DE CEA A SUFLETULUI . Intrebare : atunci cand spui CA ACEASTA LECTIE VA VENII FIX DE LA IERUSALIM , te referi la… LUMINA SFANTA A INVIEARII ??? Te-ntrebi daca va mai pogora din ceruri sa aprinda flacara din MORMANTUL SFANT de la care apoi un preot va lua lumina si-o va impartii celor adunati acolo si ulterior lumii intregi ? Sa nu-ti inchipui c-am cazut brusc in habotnicie speriat de moartea prin COVID 19 insa , daca asa ceva se va intampla , atunci inseamna ca-i vorba despre alta imensa escrocherie pe care cei interesati { sper ca nu-ti inchipui ca , doar in Romania a scazut increderea oamenilor in BISERICA si-n amploiatii ei preotii } o pun la cale pe fondul acestei pandemii . Iancule , intelege omule ca , Dumnezeu indiferent cum IL numim noi oamenii … o fi UNUL SINGUR insa popii , sant MILIOANE ! Sau daca-ti place mai mult : NUMELE LOR E LEGIUNE !

        1. @Marian Biserica este prezentă constant alături de credincioși. Preoți merg la spovedit, la împărtășit. Toate eparhiile se ocupă de ajutorarea spitalelor și bolnavilor pentru a face față acestei situații. Acum, este important și să vrem să vedem lucrurile acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *