Daraverile zilei de 30 septembrie 2019

Vestul Sălbatic s-a mutat în centrul Bucureștiului – S-au tras focuri de armă, duminică seară, în Piața Constituției din București, chiar în fața Parlamentului și la câțiva pași de clădirea SRI. Asta după ce, cu o zi înainte, la preselecțiile Românii au Talent, un individ a scos un cuțit și pistolul în fața celor prezenți.

A fost aprobat primul medicament ce conține canabis, care va fi comercializat  în Europa – Comisia Europeană şi Agenţia Europeană a Medicamentului au aprobat primul medicament pe bază de canabis care va putea fi prescris legal pe continent – Epidyolex. Acesta este un medicament utilizat în tratarea a două forme rare şi severe de epilepsie – sindromul Lennox-Gastaut (LGS) şi sindromul Dravet – pentru pacienţii cu vârsta mai mare de 2 ani, scrie The Guardian.

Dan Barna, indecis între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu – Preşedintele USR Dan Barna a declarat duminică într-un interviu pentru „Mediafax” că în privinţa alegerilor pentru Primăria Capitalei „Nicuşor Dan e un om cu foarte bune şanse pentru Bucureşti”, însă subliniază că „mai e şi Vlad Voiculescu” şi că Opoziţia trebuie să identifice „candidatul cu cele mai mari şanse”.

O angajată înlocuită cu un robot și-a recâștigat locul de muncă în instanță – O angajată care a fost concediată după ce locul ei de muncă a fost preluat de un robot şi-a făcut dreptate în instanţă.

Rusia vrea să producă bebeluși modificați genetic – Un cunoscut biochimist rus a anunţat în această vară că vrea să producă bebeluşi modificaţi genetic, a spus ministrul Sănătăţii, Veronika Skvortsova. În prezent, un comitet de etică din Rusia analizează acestă cerere şi Veronika Skvortsova fost întrebată de publicaţia Bloomberg dacă va fi de acord cu o astfel de propunere, ţinând cont că jurnalul academic Nature a solicitat oprirea acestei iniţiative, informează The Moscow Times.

Simona Halep, pentru al șaselea an consecutiv la Turneul Campioanelor – Simona Halep a obţinut pentru a şasea oară consecutiv calificarea la finala sezonului, Turneul Campioanelor. Românca a acces, duminică, și în turul 2 la turneul de la Beijing.

Elon Musk și-a prezentat naveta cu care vrea să ducă lumea în spațiu – Elon Musk a prezentat sâmbătă seara primul vehicul spaţial al companiei sale SpaceX conceput cu scopul de a transporta călători pe Lună şi, ulterior, până pe planeta Marte, arată platforma Wired.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 30 septembrie 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published.