Daraverile zilei de 27 martie 2020

Coronavirus, jurnal de bord 27 martie – Mai mult de o treime din populația lumii, izolată acasă. SUA a trecut pe primul loc la numărul de infectări. Un studiu al celor de la Imperial College din Londra vorbește de un număr de peste 1.8 milioane de morți. Nelu Tătaru confirmă, în București vor fi testați peste 10.000 de oameni. RAR nu prelungește ITP în perioada stării de urgență. Guvernul vrea prelungirea valabilității voucherelor de vacanță. Valabilitatea rovinietei nu se prelungește automat în perioada stării de urgență. Peste 5600 de persoane au fost sancționate în prima zi de carantină extinsă, valoarea amenzilor trecând de 7 milioane de lei. Transportul rutier de persoane, aproape în colaps. Planul european pentru reactivare economică a eșuat.

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului – Anul acesta, mesajul International pentru Ziua Mondiala a Teatrului trimis de Institutul International de Teatru este conceput de Shahid Nadeem, autor dramatic din Pakistan, şi este intitulat “Teatrul ca sanctuar”. Shahid Nadeem este cel mai mare dramatug pakistanez şi directorul renumitului teatru Ajoka.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 27 martie 2020”

  1. Ioane , fara sa-ti dai seama { merg la pariu ca nu te-ai prins de figura !!! } ai atins puncte foarte importante in acest ” jurnal ” . TOT ce-ai prezentat dumneata atat de succint , totul este foarte important si prezinta la marele fix si societatea romaneasca cu politicienii ei dar si societatile si politicianismul din a lte tari . Am citit si-n dunga postarea dumitale pana m-am prins de figura dar , m-am prins in cele din urma . Aia cu RAR , care nu prelungeste ITP-ul in perioada asta … aia demonstreaza care-i de fapt nivelul d e prostie , d e ticalosie al societatii…indiferent de unde . Bomboana d e pe coliva este aceasta informare : ” Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului ” Da , este Ziua Mondiala a Teatrului insa , din pacate traim cu totii intr-un teatru al absurdului iar ” regizorii ” acestui teatru se dovedeste clar ca … nu le pasa . ” DUPA NOI… POTOPUL ” ! Nu stiu sigur la ora asta , cine-a rostit aceste cuvinte , dar reflecta foarte precis modul d e gandire al acelor ” regizori ” . Iancule , sper din toata inima sa nu cazi si dumneata in capcana revoltei impotriva sortii si implicit asupa lui Dumnezeu care, se zice , ar fi trimes asupra lumii aceasta pandemie caci , lumea chiar merita sa sufere , nu de alta dar prea s-a facut a dracului !!! Omule : Dumnezeu a facut LUMEA foarte bine si s-a si convins de asta inainte de-a s e gandii la odihna SA PERSONALA : NOI OAMENII , AM DISTRUS CAM TOT CE-AM ATINS ADICA , INCLUSIV LUMEA ! Un weekend cat mai linistit iti doresc sa ai parte , dumneata si cei dragi dumitale .

    1. @Marian Nu doar că nu cad în acest păcat de a mă revolta împotriva bunului Dumnezeu, dar doar către El nădăjduiesc să ne fie bine. Un weekend plin de bine să avem, dragul meu Marian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *